Reklama
Tymiánové noky v rajské omáčce
Fotogalerie:

Tymiánové noky v rajské omáčce

Eva Marečková

Jihlava

Báječná vzpruha do chladných podzimních dnů.

Eva Marečková, Jihlava

Ingredience

  • Noky:
  • 500 ml polotučné mléko
  • 3 lžíce máslo
  • 1 lžička sůl
  • 210 g hrubá krupice
  • 1 lžička tymián
  • 2 střední vejce
  • Omáčka:
  • 3 lžíce máslo
  • 3-4 lžíce hladká mouka
  • 750 ml voda
  • 1/2 kostky masox
  • 150 ml rajský protlak
  • 10 snítek tymián
  • cukr podle chuti
  • sůl podle potřeby
  • Dále:
  • 3 vuřty
  • 2 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Nejprve připravíme těsto na noky. V kastrůlku zahřejeme mléko, přidáme máslo, sůl a za stálého míchání přisypeme krupici. Přivedeme do varu a potom již jen při mírné teplotě mícháme těsto, dokud se nezačne odlepovat od stěn i dna kastrolu. Odstavíme ze sporáku, vmícháme  tymián a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme vejce.

  2. V dalším kastrůlku necháme rozpustit máslo na omáčku, zasypeme moukou, smícháme a takto připravenou  jíšku chvíli osmahneme. Potom ji rozmícháme v horké vodě, přecedíme přes sítko a přidáme masox, protlak, snítky tymiánu a dle chuti osladíme a osolíme. Povaříme asi 10 minut, pak snítky z omáčky vyndáme.

  3. Vuřty rozpůlíme, na povrchu nařízneme a v pánvi na oleji opečeme. Přivedeme k varu osolenou vodu. Pomocí lžíce tvoříme noky, které vaříme asi 5 minut. Hotové scedíme a podáváme s rajskou omáčkou a opečenými vuřty.

Pošli recept! - Speciál - Knedlíková kuchařka (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Česnekovo-sýrové jednohubky

Česnekovo-sýrové jednohubky

Počítej s tím, že tyto jednohubky mají říz. Nezapomeň si připravit něco na zapití. ...
Za pár korun /27.12.12
Polévka z bulguru

Polévka z bulguru

Zdravá pochoutka, která zahřeje i zasytí.

Jana Kolářová, České Budějovice

Za pár korun /15.03.14
Oříškové taštičky

Oříškové taštičky

Nejsou příliš sladké, můžeš je před podáváním pocukrovat.

Lucie Exnerová, ...

Za pár korun /20.07.16
Slavnostní čočkový salát  se zeleninou

Slavnostní čočkový salát se zeleninou

Různé saláty jsou v naší rodině oblíbené a nemusí to být vždy jen samotná...
Za pár korun /03.11.08
Carbonara po česku

Carbonara po česku

Je to podobné známé italské specialitě.

Michaela Radvanovská, Příbram

Za pár korun /24.06.14
Rychlovka z kuřecích jater

Rychlovka z kuřecích jater

Nejlepší přílohou je dušená rýže.

Květa Chlumecká, Vysoké Mýto

Za pár korun /18.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu