Sýr se do bramboráků krásně zapeče.
Zbyněk Moravec, Dobříš
Ingredience
- 1 kg brambory
- 1 vejce
- trocha soli, pepře a kmínu
- majoránka podle chuti
- 2 lžíce strouhanka
- hladká mouka podle potřeby
- 1 balení olomoucké tvarůžky
- olej na smažení
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Vymačkáme z nich šťávu, přidáme vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku a dvě lžíce strouhanky. Kdo chce, může dát i česnek, já jsem ho vynechal, aby nepřehlušil chuť tvarůžků. Potom těsto zahustíme podle potřeby hladkou moukou.
-
Syrečky nasekáme na kousky. Na pánvi necháme rozpálit olej. Lžící naneseme bramborákové těsto a na něj dáme kousky syrečků. Přikryjeme vrstvou těsta a smažíme dozlatova z obou stran. Z pánve přeložíme na ubrousek, aby okapal přebytečný tuk. Podáváme se zeleninou a sklenkou piva.