Reklama
Tvarohové tyčinky
Fotogalerie:

Tvarohové tyčinky

Anna Kornutová

Hnojník
Hodí se jako občerstvení k vínu.
Anna Kornutová, Hnojník

Ingredience

  • 250 g mouka hladká
  • 250 g hera
  • 250 g tvaroh
  • trocha sůl
  • 1 vejce
  • trocha mák
  • trocha sezam
  • trocha kmín

Doba přípravy

Počet porcí

50

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Smícháme suroviny a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme ho na plát 2 mm silný a rozkrájíme na malé obdélníky (tyčinky). Můžeme vytvořit i jiné tvary podle vlastní fantazie.
  2. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem‚ potřeme vajíčkem a posypeme mákem‚ sezamem‚ solí a kmínem. Plech vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova při 180 °C.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sójový guláš

Sójový guláš

Chutný pokrm snadno připravíš i bez masa. Jaroslav Čižinský, Žďár nad ...
Za pár korun /09.11.09
Mrkvové šátečky

Mrkvové šátečky

Je to starý recept zděděný po babičce.
Jaroslava Kordová, Míšov
Za pár korun /06.03.09
Krémová karotková polévka

Krémová karotková polévka

Františka Hozáková, Zábřeh

Za pár korun /21.11.17
Tvarohová pomazánka z pečené dýně

Tvarohová pomazánka z pečené dýně

Katka Miláčková, Praha

Za pár korun /28.01.18
Pečená hruška s ořechy

Pečená hruška s ořechy

Chce to řecký jogurt.

Andrea Janáková, Polička

Za pár korun /09.11.18
Těstoviny se šunkou a zeleninou

Těstoviny se šunkou a zeleninou

Ingredience můžeš zaměňovat podle chuti.

Jitka Pokorná, Jihlava

Za pár korun /01.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu