Tvarohové lívanečky
Fotogalerie:

Tvarohové lívanečky

Pavla Kroupová

Karviná-Hranice
Jsou levné a rychlé. A jak báječně chutnají! Bývají hned pryč.
Pavla Kroupová, Karviná-Hranice

Ingredience

  • 1 tvaroh
  • 4 vejce
  • olej na smažení
  • 3/4 hrnku mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 20 lžic mléko
  • šlehačka podle chuti
  • džem na potření

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Tvaroh, mléko, mouku, prášek do pečiva a vejce smícháme ve větší míse. Mělo by vzniknout středně husté těsto. Na pánvi necháme rozehřát olej. Pomocí lžíce nabíráme těsto a smažíme.
  2. krok2
    Usmažené lívanečky necháme chvíli na papírovém ubrousku, aby vsákl tuk a lívanečky nebyly příliš mastné. Potřeme je džemem nebo marmeládou a můžeme dozdobit šlehačkou.
     
    TIP: Lívanečky podáváme nejlépe s kompotem. Pokud je chceš opravdu hezky upravit, na šlehačku můžeš naaranžovat třešničku, kousky nastrouhané čokolády nebo rozinky.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Citronovo - smetanové těstoviny

Citronovo - smetanové těstoviny

Citron propůjčí smetanové omáčce ten správný šmrnc! Nikola Gargalíková, Liberec
Za pár korun /07.10.14
Pikantní kvašáky

Pikantní kvašáky

Když je dobře okořeníš, bude to lahoda.

Jana Remková, Orlová

Za pár korun /26.08.15
Výborné zelňáky

Výborné zelňáky

Jsou vynikající variantou bramboráků.
Andrea Holcová, České Budějovice
Za pár korun /11.12.08
Vejce Benedict

Vejce Benedict

Tuto specialitu připravujeme během praxe ve čtyřhvězdičkovém hotelu.
Za pár korun /16.02.12
Plněná vaječná omeleta

Plněná vaječná omeleta

Oběd nebo večeře pro vegetariány.
Jana Přibylová, Sezimovo Ústí
Za pár korun /03.02.11
Knedlík s vejci a kukuřicí

Knedlík s vejci a kukuřicí

Jestliže vám zůstane houskový knedlík a nevíte, co s ním, je to ideální recept na ...

Za pár korun /29.08.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama