Reklama
Tuňákový kuskus
Fotogalerie:

Tuňákový kuskus

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Kuskus – marocký lidový pokrm nám učaroval. Oblíbili jsme si ho tak, že naše děti málem nejedí nic jiného. Recept s tuňákem jsem získala od kamarádky. Jen jsem ho mírně pozměnila přidáním rajčat a kukuřice.
Karolína Zborovská, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 1 plechovka kukuřice sterilizovaná
  • 1 hrnek kuskus
  • 150 g sýr
  • 2-3 rajčata
  • vegeta
  • pepř
  • sůl
  • bazalka
  • omáčka sojová
  • 1 konzerva tuňák

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

48 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hrnek kuskusu nasypeme do mísy. Do hrnku nalijeme vodu, přivedeme k varu a vroucí vodou zalijeme kuskus. Mírně ho osolíme a přidáme vegetu. Kuskus přiklopíme talířem, aby se voda vstřebala. Necháme asi 10 minut bobtnat a zatím si připravíme další potřebné suroviny.
  2. Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky a přidáme je do kuskusu. Z kukuřice i z tuňáka slijeme nálev, sýr nakrájíme na menší kostičky a všechno  přidáme do mísy s kuskusem. Směs jemně (podle chuti) osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou a přidáme posekanou čerstvou bazalku. Všechno dobře promícháme a můžeme podávat.

Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborák z tvrdého chleba

Bramborák z tvrdého chleba

Nemám ráda, když se vyhazují zbytky. Pavlína Kotrbová, Jihlava
Za pár korun /19.01.17
Pikantní salát

Pikantní salát

Je vynikající, používám ho jako přílohu k masu.

Anna Opavská, Skotnice

Za pár korun /08.08.16
Vydatná bramboračka

Vydatná bramboračka

Polévka, která mi přijde k chuti hlavně v zimě.
Jana Linhartová, Neratovice
Za pár korun /08.01.09
Vdolky se slaninou  a sýrem

Vdolky se slaninou a sýrem

Slané vdolky se hodí k pivu či vínu.
Lucie Kudrová, Varnsdorf
Za pár korun /10.09.10
Bramborové lívance II

Bramborové lívance II

Moje rodina má moc ráda palačinky a lívance, které většinou připravuji klasicky ...
Za pár korun /19.11.08
Česnekovo-sýrové jednohubky

Česnekovo-sýrové jednohubky

Počítej s tím, že tyto jednohubky mají říz. Nezapomeň si připravit něco na zapití.
...
Za pár korun /27.12.12
 

Nejnovější

Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé. Gabriela Jílková, Polička
Škola vaření /25.02.17
Koláč Alexandr

Koláč Alexandr

Před podáváním jej vychlaď v lednici.

Veronika Kuchařová, Rakovník

Všehochuť /25.02.17
Chřestový pekáč

Chřestový pekáč

Čerstvý chřest je velká dobrota, jeho sezonu si doma užíváme a připravujeme ho hned na ...

Všehochuť /25.02.17
Domácí pařížan

Domácí pařížan

Je krásně nadýchaný a moc dobrý.

Zdenka Sedláčková, Polička

Sladký život /25.02.17
Nefalšované brownies

Nefalšované brownies

Dělám je přímo na plechu, je to snadné.

Lucie Zajíčková, Liberec

Sladký život /25.02.17
Banánové muffiny s kousky čokolády

Banánové muffiny s kousky čokolády

Místo banánů se dají použít maliny nebo jiné ovoce.

Veronika Rozkošová, Hradec ...

Sladký život /25.02.17
Holandské košíčky

Holandské košíčky

Vypadají hezky ozdobené kousky jahod.

Veronika Synková, Pelhřimov

Škola vaření /24.02.17
Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Je ideální pro horké letní dny, třeba k vínu.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /24.02.17
Ruský krém s ovocem

Ruský krém s ovocem

Dezert, který má pokaždé úspěch.

Lenka Šimonová, Louny

Všehochuť /24.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama