Reklama
Reklama
Tuňákový kuskus
Fotogalerie:

Tuňákový kuskus

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Kuskus – marocký lidový pokrm nám učaroval. Oblíbili jsme si ho tak, že naše děti málem nejedí nic jiného. Recept s tuňákem jsem získala od kamarádky. Jen jsem ho mírně pozměnila přidáním rajčat a kukuřice.
Karolína Zborovská, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 1 plechovka kukuřice sterilizovaná
  • 1 hrnek kuskus
  • 150 g sýr
  • 2-3 rajčata
  • vegeta
  • pepř
  • sůl
  • bazalka
  • omáčka sojová
  • 1 konzerva tuňák

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

48 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hrnek kuskusu nasypeme do mísy. Do hrnku nalijeme vodu, přivedeme k varu a vroucí vodou zalijeme kuskus. Mírně ho osolíme a přidáme vegetu. Kuskus přiklopíme talířem, aby se voda vstřebala. Necháme asi 10 minut bobtnat a zatím si připravíme další potřebné suroviny.
  2. Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky a přidáme je do kuskusu. Z kukuřice i z tuňáka slijeme nálev, sýr nakrájíme na menší kostičky a všechno  přidáme do mísy s kuskusem. Směs jemně (podle chuti) osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou a přidáme posekanou čerstvou bazalku. Všechno dobře promícháme a můžeme podávat.

Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Malinový kompot

Malinový kompot

Keře malin na mojí zahrádce se v poslední době bujně rozrostly a v létě ...
Za pár korun /15.12.08
Křídla v ostrém jogurtu

Křídla v ostrém jogurtu

Jana Dorazínová, Orlová

Za pár korun /19.02.19
Špekáčkové špízy

Špekáčkové špízy

Hodí se k nim hořčice a kečup.

Lucie Novotná, Most

Za pár korun /14.07.16
Houbové špízy

Houbové špízy

Hana Králíková, Milevsko

Za pár korun /10.08.18
Banánové šátečky z toastovače

Banánové šátečky z toastovače

Je to rychlý a chutný dezert.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /19.04.17
Polévka líné hospodyně

Polévka líné hospodyně

U nás ji milují hlavně děti, je plná zeleniny.
Kateřina Samková, Poděbrady
Za pár korun /30.03.10
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama