Tuňákový kuskus
Fotogalerie:

Tuňákový kuskus

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Kuskus – marocký lidový pokrm nám učaroval. Oblíbili jsme si ho tak, že naše děti málem nejedí nic jiného. Recept s tuňákem jsem získala od kamarádky. Jen jsem ho mírně pozměnila přidáním rajčat a kukuřice.
Karolína Zborovská, Vysoké Mýto

Ingredience

  • 1 plechovka kukuřice sterilizovaná
  • 1 hrnek kuskus
  • 150 g sýr
  • 2-3 rajčata
  • vegeta
  • pepř
  • sůl
  • bazalka
  • omáčka sojová
  • 1 konzerva tuňák

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

48 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Hrnek kuskusu nasypeme do mísy. Do hrnku nalijeme vodu, přivedeme k varu a vroucí vodou zalijeme kuskus. Mírně ho osolíme a přidáme vegetu. Kuskus přiklopíme talířem, aby se voda vstřebala. Necháme asi 10 minut bobtnat a zatím si připravíme další potřebné suroviny.
  2. Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky a přidáme je do kuskusu. Z kukuřice i z tuňáka slijeme nálev, sýr nakrájíme na menší kostičky a všechno  přidáme do mísy s kuskusem. Směs jemně (podle chuti) osolíme, opepříme, ochutíme sójovou omáčkou a přidáme posekanou čerstvou bazalku. Všechno dobře promícháme a můžeme podávat.

Pošli recept! 7/2007 (13.6.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rizotové karbanátky

Rizotové karbanátky

Zpracuješ zbytky a ještě si pochutnáš. Iveta Bílková, Kroměříž
Za pár korun /02.06.14
Kefírová buchta s borůvkami

Kefírová buchta s borůvkami

Borůvky lze nahradit jakýmkoliv ovocem.

Jitka Wilderová, Polička

Za pár korun /12.06.16
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

Touto pomazánkou mile překvapíme každou návštěvu.
Za pár korun /27.03.12
Nudlová omeleta s uzeninou

Nudlová omeleta s uzeninou

Lépe se podle mě nudle udělat nedají.

Tomáš Prokůpek, Ústí nad Labem

Za pár korun /16.02.14
Polévka s jablkem a vejci

Polévka s jablkem a vejci

Jarmila Všelíčková, Praha

Za pár korun /12.03.18
Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Nechce se ti trávit hodiny u sporáku? Vyzkoušej tohle jídlo‚ je rychlé ...
Za pár korun /03.02.11
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama