Reklama
Třešňový kompot
Fotogalerie:

Třešňový kompot

Vlaďka Miláčková

Praha
Třešňové kompoty jsou u nás nejoblíbenější.
Vlaďka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 300 g cukr krupice
  • 2-3 l voda
  • 5 kg třešně

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté třešně odstopkujeme a dáme asi na hodinu do vlažné slané vody (na 1 l vody 20 g soli), aby vyplavaly larvy vrtule třešňové.
  2. Sklenice plníme třešněmi a zalijeme nálevem jen asi do 3/4, neboť ovoce samo pustí šťávu. Sklenice postavíme do zavařovacího hrnce a sterilujeme asi 25–30 minut při 80 °C. Po vyjmutí z hrnce teplé sklenice otočíme dnem vzhůru, do vychladnutí.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ševcovský mls

Ševcovský mls

Mlsám často a rád, a protože jsem masový typ, ujíždím na pochoutkách alespoň z ...
Za pár korun /06.03.09
Nastavovaná kaše se zelím

Nastavovaná kaše se zelím

Staročeské pochoutky mají svůj půvab. Mému manželovi neudělá radost biftek, ale tato ...
Za pár korun /28.02.10
Stýskance

Stýskance

Po mase se ti stýskat nebude.

Lída Gajdová, Ústí nad Labem

Za pár korun /23.11.14
Osvěžující ledový čaj

Osvěžující ledový čaj

Co lepšího si připravit v horkých dnech než domácí ice tea...
Za pár korun /06.04.12
Špekáčkové špízy

Špekáčkové špízy

Hodí se k nim hořčice a kečup.

Lucie Novotná, Most

Za pár korun /14.07.16
Plněná vaječná omeleta

Plněná vaječná omeleta

Oběd nebo večeře pro vegetariány.
Jana Přibylová, Sezimovo Ústí
Za pár korun /03.02.11
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama