Reklama
Těstoviny se šunkou a zeleninou
Fotogalerie:

Těstoviny se šunkou a zeleninou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ingredience můžeš zaměňovat podle chuti.

Jitka Pokorná, Jihlava

Ingredience

  • 250 g těstovin
  • podle potřeby sůl
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 100 g šunky
  • 100 g tvrdého sýra nebo nivy
  • 1 barevná paprika
  • dle chuti a možností další zelenina (okurka, ředkvičky, mrkev, listový salát..)
  • trocha čerstvé pažitky nebo petrželky
  • Zálivka:
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 malá majonéza nebo bílý jogur
  • podle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Těstoviny podle vlastního výběru dáme vařit do osolené vody podle návodu na obale. Uvařené těstoviny potom slijeme a promícháme s jednou lžící oleje, nejlépe olivového, aby se nám do přípravy neslepily. Necháme zchladnout. Zatím si připravíme ostatní ingredience do salátu.

  2. 2. Šunku, sýr i veškerou zeleninu, kterou chceme použít, nakrájíme nadrobno. Když těstoviny zchladnou, přidáme je do mísy k ostatnímu a vše opatrně promícháme. 

  3. 3. Smícháme ocet, sójovou omáčku, majonézu (v lehčí variantě jogurt), pepř a touto zálivkou salát přelijeme. 

  4. 4. Na závěr můžeme posypat pažitkou či petrželkou. Salát konzumujeme samotný nebo také jako přílohu k masu, například ke kuřecím nebo vepřovým steakům. 


Pošli recept! - Speciál - Těstoviny (16.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí prsa à la Roman

Kuřecí prsa à la Roman

Nezvyklé přísady v této kombinaci chutnají skvěle. Jitka Pavlíková, Strakonice
Za pár korun /01.09.16
Majolková bábovka

Majolková bábovka

Nikdo nepozná, že je z majolky...
Lenka Doležalová, Nechanice
Za pár korun /20.06.11
Plněné papriky za studena

Plněné papriky za studena

Tento recept je u nás doma velmi oblíbený, je to neobvyklé pohoštění pro přátele.

Eva...

Za pár korun /12.04.12
Pyré z řapíkatého celeru

Pyré z řapíkatého celeru

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Za pár korun /13.10.18
Rychlovka z kuřecích jater

Rychlovka z kuřecích jater

Nejlepší přílohou je dušená rýže.

Květa Chlumecká, Vysoké Mýto

Za pár korun /18.07.14
Závin s kopřivami

Závin s kopřivami

Jak nastane sezona mladých kopřiv, snažím se je využít na různé způsoby.
Soňa...
Za pár korun /21.04.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu