Reklama
Reklama
Těstoviny se špenátem a nivou
Fotogalerie:

Těstoviny se špenátem a nivou

Eva Auerová
Eva Auerová
Loděnice

Rychlý a chutný recept, lze podávat i zastudena.

Eva Aeurová, Loděnice

Ingredience

  • 500 g těstoviny panzani
  • 250 g špenát domácí, může být i mražený
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 125 ml smetana 12%
  • sůl dle chuti
  • 50 g niva
  • 100 g eidam na postrouhání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si dáme vařit vodu na těstoviny. Poté opražíme cibulku s lisovaným česnekem, přidáme špenát a necháme povařit. Přidáme smetanu a osolíme. Nakonec nastrouháme nivu a necháme 2 minuty povařit.
  2. Těstoviny smícháme se vzniklou omáčkou, promícháme a podáváme postrouhané eidamem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočka nakyselo

Čočka nakyselo

U nás doma je čočka skutečně velmi oblíbené jídlo. Dej si s námi. Nikol ...
Za pár korun /11.03.10
Kedlubnové řízečky

Kedlubnové řízečky

Máš-li ráda zeleninu, určitě si smlsneš. Masožroutům přibal ke kedlubně plátek ...

Za pár korun /30.04.14
Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Špagety s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Důkaz, že oběd či večeři lze připravit snadno a rychle.

Pavlína Matějková, ...

Za pár korun /24.04.17
Bramborovo-zeleninové karbanátky

Bramborovo-zeleninové karbanátky

Podle receptu

Jitky Hoffmanové z Vyškova

Za pár korun /10.03.18
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Naše rodinka není moc omáčková, takže rajčatová omáčka nikomu radost neudělá. Zato ...
Za pár korun /05.01.09
Bramborák s hlívou

Bramborák s hlívou

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Za pár korun /25.01.19
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama