Reklama
Těstoviny s kapustou a uzeninou na dva způsoby
Fotogalerie:

Těstoviny s kapustou a uzeninou na dva způsoby

Kateřina Benešová

Bystřice nad Pernštejnem

Poněkud neobvyklá kombinace, ale kdo má rád kapustu, pochutná si.

Kateřina Benešová, Bystřice nad Pernštejnem

Ingredience

  • První způsob
  • 200g testoviny
  • trocha sádlo
  • 1 cibule
  • 1 mensi kapusta
  • sůl a pepř kousek uzeniny (libovolný párek, vuřt)
  • podle chuti
  • Druhý způsob
  • dle potřeby tuk na vymazání
  • trocha strouhanka
  • 2 vejce
  • podle chuti sůl a pepř
  • kousek tvrdý sýr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. První způsob: uvaříme těstoviny na skus. V pánvi rozpustíme sádlo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku. Necháme zesklovatět. Přidáme uzeninu nakrájenou na kolečka a opečeme. Kapustu zbavíme košťálu, omyjeme a nakrájíme ji na proužky. Přidáme ji ke směsi na pánvi a restujeme, dokud nezměkne. Osolíme, opepříme a přisypeme k uvařeným těstovinám. Pořádně promícháme a můžeme podávat. 

  2. Druhý způsob: uvařenou směs nasypeme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Rozšleháme dvě vejce, osolíme, opepříme a nalijeme na těstoviny. Směs posypeme nastrouhaným sýrem. Vše vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a zapečeme. Podáváme s nakládanou zeleninou. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pomazánka à la humr

Pomazánka à la humr

Pošmákni si, je dobrá a zdravá. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Za pár korun /28.06.13
Zeleninová tlačenka

Zeleninová tlačenka

Tvoji hosté si na ní jistě pochutnají.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /19.07.10
Pizza rohliky

Pizza rohliky

Rychla vecere nebo svacina i bez velkeho nakupu.
Za pár korun /17.10.16
Jednoduché lečo

Jednoduché lečo

Když je dobré počasí a cuketám se daří, máme postaráno o spoustu různých ...

Za pár korun /30.07.16
Knedlíčky s mrkví

Knedlíčky s mrkví

Výborné jsou polité ovocnou šťávou.
Marta Mrázková, Petřvald
Za pár korun /27.12.11
Placky s hraškou

Placky s hraškou

Hraška je mouka z hrachu, dá se využít na mnoho způsobů.

Marie Fejklová, Týn...

Za pár korun /14.03.14
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama