Reklama
Reklama
Těstoviny s kapustou a uzeninou na dva způsoby
Fotogalerie:

Těstoviny s kapustou a uzeninou na dva způsoby

Kateřina Benešová

Bystřice nad Pernštejnem

Poněkud neobvyklá kombinace, ale kdo má rád kapustu, pochutná si.

Kateřina Benešová, Bystřice nad Pernštejnem

Ingredience

  • První způsob
  • 200g testoviny
  • trocha sádlo
  • 1 cibule
  • 1 mensi kapusta
  • sůl a pepř kousek uzeniny (libovolný párek, vuřt)
  • podle chuti
  • Druhý způsob
  • dle potřeby tuk na vymazání
  • trocha strouhanka
  • 2 vejce
  • podle chuti sůl a pepř
  • kousek tvrdý sýr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. První způsob: uvaříme těstoviny na skus. V pánvi rozpustíme sádlo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku. Necháme zesklovatět. Přidáme uzeninu nakrájenou na kolečka a opečeme. Kapustu zbavíme košťálu, omyjeme a nakrájíme ji na proužky. Přidáme ji ke směsi na pánvi a restujeme, dokud nezměkne. Osolíme, opepříme a přisypeme k uvařeným těstovinám. Pořádně promícháme a můžeme podávat. 

  2. Druhý způsob: uvařenou směs nasypeme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Rozšleháme dvě vejce, osolíme, opepříme a nalijeme na těstoviny. Směs posypeme nastrouhaným sýrem. Vše vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a zapečeme. Podáváme s nakládanou zeleninou. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Provensálský chléb

Provensálský chléb

Trochu pracnější příprava kynutého těsta se ti odmění skvělou chutí a vůní ...
Za pár korun /11.06.13
Pečené brambory se slaninou, žampiony a nivou

Pečené brambory se slaninou, žampiony a nivou

Náplň vždy vymýšlím podle toho, co mám zrovna v lednici. Dá se použít skoro ...

Za pár korun /06.11.17
Pletýnky s mákem

Pletýnky s mákem

Nejlépe chutnají ještě teplé, ale i studené jsou výborné.

Leona Němcová, Boskovice

Za pár korun /11.09.13
Sýrovo-bramborové suflé

Sýrovo-bramborové suflé

Zapečené suflé je snadné, přitom působí slavnostně.
Sabina Holáková, Pardubice
Za pár korun /27.06.13
Celerová polévka se zázvorem

Celerová polévka se zázvorem

Je vhodná i proti chřipce a nachlazení.

Hana Kupková, Ostrava

Za pár korun /16.10.14
Ředkvičková pomazánka

Ředkvičková pomazánka

Nejlíp chutná na domácím pečivu.
Za pár korun /31.05.17
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama