Reklama
Těstoviny s kapustou a uzeninou na dva způsoby
Fotogalerie:

Těstoviny s kapustou a uzeninou na dva způsoby

Kateřina Benešová

Bystřice nad Pernštejnem

Poněkud neobvyklá kombinace, ale kdo má rád kapustu, pochutná si.

Kateřina Benešová, Bystřice nad Pernštejnem

Ingredience

  • První způsob
  • 200g testoviny
  • trocha sádlo
  • 1 cibule
  • 1 mensi kapusta
  • sůl a pepř kousek uzeniny (libovolný párek, vuřt)
  • podle chuti
  • Druhý způsob
  • dle potřeby tuk na vymazání
  • trocha strouhanka
  • 2 vejce
  • podle chuti sůl a pepř
  • kousek tvrdý sýr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. První způsob: uvaříme těstoviny na skus. V pánvi rozpustíme sádlo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku. Necháme zesklovatět. Přidáme uzeninu nakrájenou na kolečka a opečeme. Kapustu zbavíme košťálu, omyjeme a nakrájíme ji na proužky. Přidáme ji ke směsi na pánvi a restujeme, dokud nezměkne. Osolíme, opepříme a přisypeme k uvařeným těstovinám. Pořádně promícháme a můžeme podávat. 

  2. Druhý způsob: uvařenou směs nasypeme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Rozšleháme dvě vejce, osolíme, opepříme a nalijeme na těstoviny. Směs posypeme nastrouhaným sýrem. Vše vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a zapečeme. Podáváme s nakládanou zeleninou. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový salát bez majonézy

Bramborový salát bez majonézy

Dělám ho bez majonézy, je lehčí.  Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /25.06.12
Plněné prsteny z gothaje

Plněné prsteny z gothaje

Večeře pro mlsného manžela.
Otto Plášek, Brno
Za pár korun /13.10.11
Plněné skořápky

Plněné skořápky

Veselé velikonoční pohoštění.

Markéta Pilná, Benešov

Za pár korun /26.03.16
Houbové košíčky

Houbové košíčky

V lese hledám nejen houby, ale i borůvky na marmeládu.

Ilona Skácelová, Mělník

Za pár korun /18.09.17
Nepečený dort

Nepečený dort

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /09.10.18
Sójový katův šleh

Sójový katův šleh

I ze sóji se dá připravit velice chutné jídlo.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Za pár korun /27.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu