Poněkud neobvyklá kombinace, ale kdo má rád kapustu, pochutná si.
Kateřina Benešová, Bystřice nad Pernštejnem
Ingredience
- První způsob
- 200g testoviny
- trocha sádlo
- 1 cibule
- 1 mensi kapusta
- sůl a pepř kousek uzeniny (libovolný párek, vuřt)
- podle chuti
- Druhý způsob
- dle potřeby tuk na vymazání
- trocha strouhanka
- 2 vejce
- podle chuti sůl a pepř
- kousek tvrdý sýr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
První způsob: uvaříme těstoviny na skus. V pánvi rozpustíme sádlo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku. Necháme zesklovatět. Přidáme uzeninu nakrájenou na kolečka a opečeme. Kapustu zbavíme košťálu, omyjeme a nakrájíme ji na proužky. Přidáme ji ke směsi na pánvi a restujeme, dokud nezměkne. Osolíme, opepříme a přisypeme k uvařeným těstovinám. Pořádně promícháme a můžeme podávat.
-
Druhý způsob: uvařenou směs nasypeme do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Rozšleháme dvě vejce, osolíme, opepříme a nalijeme na těstoviny. Směs posypeme nastrouhaným sýrem. Vše vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a zapečeme. Podáváme s nakládanou zeleninou.