Ingredience
- 400 g těstoviny
- 750 g zelí sterilované
- 300 g slanina anglická
- trocha sůl
- na ozdobu pažitka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Těstoviny si uvaříme podle návodu na sáčku, ale nesolíme je, prototže zelí je dost slané. Nakrájíme zelí na nudličky, dáme ho do misky, prosolíme a zamícháme.
-
Necháme zelí odpočinout, až pustí šťávu. Pokud spěcháme, zelí propracováváme, aby šťáva vytekla rychleji. Na pánvičce osmahneme nakrájenou anglickou slaninu. Po osmažení ji přendáme na talířek.
-
Ze zelí vymačkáme šťávu a orestujeme ho na pánvičce dohněda. Nakonec vše smícháme dohromady. Hotové jídlo na talíři před podáváním ozdobíme nakrájenou petrželkou.