Reklama
Tajemství
Fotogalerie:

Tajemství

Václav Spal

Rakovník

Recept jsem si dovezl z Holandska.

Václav Spal, Rakovník

Ingredience

  • Hlavní suroviny :
  • 100 g vepřová kýta
  • 100 g kuřecí prsa
  • 1 jablko
  • trocha soli a pepře
  • hladká mouka na husté těstíčko
  • 2 vejce
  • olej na smažení
  • Na omáčku:
  • 250 ml voda
  • 2 lžičky cukr krupice
  • špetka soli
  • 1 a 1/2 lžíce sójová omáčka
  • 1 a 1/2 lžíce ocet
  • 2-3 lžičky solamyl
  • hrst pražených arašídů

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z masa nakrájíme plátky. Vepřové mírně naklepeme. Jablko oloupeme‚ rozkrojíme a zbavíme jádřince. Nakrájíme na plátky cca 5 mm silné. Maso nakrájíme na stejně velké kousky‚ osolíme a opepříme.

  2. Z hladké mouky a vajec vyšleháme hustší těstíčko‚ ve kterém obalíme nejdřív vepřové maso a dáme je smažit do světlého odstínu. Vyjmeme je, necháme v teple a dáme smažit kuřecí‚ které jsme také obalili v těstíčku. Opět pečeme jen dosvětla. Vyjmeme k vepřovému a osmažíme ještě jablka obalená v těstíčku. Masa smažíme zvolna‚ aby se kousky propekly. Děláme je zvlášť‚ protože vepřové se dělá déle než kuře a jablka jsou hotová během chvilky. Když jsou jablka trochu osmažená‚ přidáme oboje maso a společně dosmažíme dozlatova.

  3. Na druhé pánvi si připravíme omáčku: Nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přidáme cukr‚ sůl‚ sójovou omáčku a ocet. Povaříme a přidáme solamyl rozmíchaný v troše vody. Omáčku mícháme‚ dokud nezhoustne. Vhodíme opražené arašídy. Omáčka má vypadat jako med.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hruškové kuře se sýrem

Hruškové kuře se sýrem

Jednoduchý a rychlý pokrm s trochou sladké fantazie. Pavel Kyzivát, Dobrovice ...
Za pár korun /14.06.11
Kroupy s hráškem a hlívou

Kroupy s hráškem a hlívou

Marie Vávrová, Liberec

Za pár korun /04.04.18
Bramborové kuličky

Bramborové kuličky

Rychlé a levné jídlo.
Libor Jirka, Plzeň
Za pár korun /15.12.08
Smažené placičky

Smažené placičky

Jen se po nich zapráší, jsou tak dobré!
Veronika Hynčicová, Hranice
Za pár korun /04.08.11
Brambory na grilu

Brambory na grilu

Skvělá příloha ke grilovaným masům.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /28.08.15
Letní salát se smetanou

Letní salát se smetanou

Výborná večeře nebo lehký oběd.

Hana Kolínská, Sebuzín

Za pár korun /27.08.15
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama