Reklama
Tajemství
Fotogalerie:

Tajemství

Václav Spal

Rakovník

Recept jsem si dovezl z Holandska.

Václav Spal, Rakovník

Ingredience

  • Hlavní suroviny :
  • 100 g vepřová kýta
  • 100 g kuřecí prsa
  • 1 jablko
  • trocha soli a pepře
  • hladká mouka na husté těstíčko
  • 2 vejce
  • olej na smažení
  • Na omáčku:
  • 250 ml voda
  • 2 lžičky cukr krupice
  • špetka soli
  • 1 a 1/2 lžíce sójová omáčka
  • 1 a 1/2 lžíce ocet
  • 2-3 lžičky solamyl
  • hrst pražených arašídů

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z masa nakrájíme plátky. Vepřové mírně naklepeme. Jablko oloupeme‚ rozkrojíme a zbavíme jádřince. Nakrájíme na plátky cca 5 mm silné. Maso nakrájíme na stejně velké kousky‚ osolíme a opepříme.

  2. Z hladké mouky a vajec vyšleháme hustší těstíčko‚ ve kterém obalíme nejdřív vepřové maso a dáme je smažit do světlého odstínu. Vyjmeme je, necháme v teple a dáme smažit kuřecí‚ které jsme také obalili v těstíčku. Opět pečeme jen dosvětla. Vyjmeme k vepřovému a osmažíme ještě jablka obalená v těstíčku. Masa smažíme zvolna‚ aby se kousky propekly. Děláme je zvlášť‚ protože vepřové se dělá déle než kuře a jablka jsou hotová během chvilky. Když jsou jablka trochu osmažená‚ přidáme oboje maso a společně dosmažíme dozlatova.

  3. Na druhé pánvi si připravíme omáčku: Nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přidáme cukr‚ sůl‚ sójovou omáčku a ocet. Povaříme a přidáme solamyl rozmíchaný v troše vody. Omáčku mícháme‚ dokud nezhoustne. Vhodíme opražené arašídy. Omáčka má vypadat jako med.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krabí  kremrole

Krabí kremrole

Bez těchto kremrolí se neobejde žádná party. Ivana Bartušková, Bítovčice ...
Za pár korun /10.09.10
Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou

Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou

Zachutnaly nám ve vegetariánském baru.
Lucie Hájková, Olomouc
Za pár korun /17.06.12
Ďáblovo oko

Ďáblovo oko

Vypadá hrozivě, chutná božsky.
Karel Paseka, Řepníky
Za pár korun /01.09.08
Sójový salát

Sójový salát

Rychlá a zdravá dobrota.
Za pár korun /02.06.12
Polévka z tomatového pyré s vločkami

Polévka z tomatového pyré s vločkami

Vyzkoušej ji – má zajímavou chuť.
Jana Drašnerová,
Světlá nad Sázavou
Za pár korun /28.02.10
Bramborovo-tvarohové knedlíky

Bramborovo-tvarohové knedlíky

Dáváme jim přednost, protože jsou lehoučké.
Marie Kolářová, Dub nad Moravou
Za pár korun /21.04.10
 

Nejnovější

Nadýchaná roláda

Nadýchaná roláda

Upečeno podle receptu Zuzany Janáčkové z Plzně
Sladký život /25.11.17
Sváteční paštika z kuřecích jater

Sváteční paštika z kuřecích jater

Uvařeno podle receptu Vlasty Zatloukalové ze Soběslavi

Škola vaření /24.11.17
Adventní věnec

Adventní věnec

Upečeno podle receptu Lucie Zitové z Jablonce

Všehochuť /24.11.17
Vejce plněná lososovou pěnou

Vejce plněná lososovou pěnou

Luděk Fiala, Nymburk

Vaříme express /23.11.17
Karbanátky z čočky a ořechů

Karbanátky z čočky a ořechů

Daniela Moravcová, Holešov

Zdravě a chutně /23.11.17
Vánoční štóla z domácí pekárny

Vánoční štóla z domácí pekárny

Květa Kroupová, Praha

Všehochuť /23.11.17
Sváteční bonbonky

Sváteční bonbonky

Vlaďka Novotná, Ústí nad Orlicí

Sladký život /23.11.17
Dezert zebra s plody moře

Dezert zebra s plody moře

Petra Hyťhová, Nýřany

Sladký život /23.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1712_small

Vánoční cukroví

Nejkrásnější dny roku jsou za dveřmi. Dětské oči září, lidé jsou na sebe milejší a počasí venku nás skoro nutí se k někomu přitulit.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama