Reklama
Tajemství
Fotogalerie:

Tajemství

Václav Spal

Rakovník

Recept jsem si dovezl z Holandska.

Václav Spal, Rakovník

Ingredience

  • Hlavní suroviny :
  • 100 g vepřová kýta
  • 100 g kuřecí prsa
  • 1 jablko
  • trocha soli a pepře
  • hladká mouka na husté těstíčko
  • 2 vejce
  • olej na smažení
  • Na omáčku:
  • 250 ml voda
  • 2 lžičky cukr krupice
  • špetka soli
  • 1 a 1/2 lžíce sójová omáčka
  • 1 a 1/2 lžíce ocet
  • 2-3 lžičky solamyl
  • hrst pražených arašídů

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z masa nakrájíme plátky. Vepřové mírně naklepeme. Jablko oloupeme‚ rozkrojíme a zbavíme jádřince. Nakrájíme na plátky cca 5 mm silné. Maso nakrájíme na stejně velké kousky‚ osolíme a opepříme.

  2. Z hladké mouky a vajec vyšleháme hustší těstíčko‚ ve kterém obalíme nejdřív vepřové maso a dáme je smažit do světlého odstínu. Vyjmeme je, necháme v teple a dáme smažit kuřecí‚ které jsme také obalili v těstíčku. Opět pečeme jen dosvětla. Vyjmeme k vepřovému a osmažíme ještě jablka obalená v těstíčku. Masa smažíme zvolna‚ aby se kousky propekly. Děláme je zvlášť‚ protože vepřové se dělá déle než kuře a jablka jsou hotová během chvilky. Když jsou jablka trochu osmažená‚ přidáme oboje maso a společně dosmažíme dozlatova.

  3. Na druhé pánvi si připravíme omáčku: Nalijeme vodu a přivedeme k varu. Přidáme cukr‚ sůl‚ sójovou omáčku a ocet. Povaříme a přidáme solamyl rozmíchaný v troše vody. Omáčku mícháme‚ dokud nezhoustne. Vhodíme opražené arašídy. Omáčka má vypadat jako med.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Karbanátky se zelím

Karbanátky se zelím

Kdo nejí maso, ale má rád karbanátky, nemusí smažit jen kapustové placičky. Blanka ...
Za pár korun /22.01.09
Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Papriky plněné bulgurem a balkánským sýrem

Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /22.10.18
Stehýnka na slanině

Stehýnka na slanině

Z králičích stehen je možná ještě lepší.

Lucie Strakošová, Trnávka

Za pár korun /20.07.16
Spätzle (špecle)

Spätzle (špecle)

Tento recept jsem se naučila v Německu.
Jana Zatloukalová, Rokytnice
Za pár korun /09.11.09
Zapékaná vejce s kopřivami

Zapékaná vejce s kopřivami

Je to taková jarní vitaminová bomba.

Markéta Závadová, Tábor

Za pár korun /08.03.17
Pletýnky s mákem

Pletýnky s mákem

Nejlépe chutnají ještě teplé, ale i studené jsou výborné.

Leona Němcová, Boskovice

Za pár korun /11.09.13
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama