Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jehněčí kýta s letní zeleninovou směsí
Jehněčí kýta s letní zeleninovou směsí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí kýta s letní zeleninovou směsí

5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4377 kcal
Bílkoviny 404 g
Sacharidy 200 g
Tuky 188 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso a příloha z jednoho pekáče rovná se ideální víkendový oběd. Nepatří-li jehněčí mezi vaše favority nebo pro vás není dostupné, můžete obdobně připravit třeba krůtí stehna.

Suroviny

může být i mražená – rozmrazená
olivový olej
podle potřeby
římský kmín 2 ČL
mletý
koriandr mletý 1 ČL
mletá
chilli sušené 1 špetka
zázvor (mletý) ½ ČL
buď mletý sušený nebo strouhaný čerstvý
pepř ½ ČL
čerstvě mletý
sůl mořská ½ ČL
oloupané a nakrájené na tenká kolečka
na klínky
na klínky
rajčata cherry 2 hrsti
i směsi
lilek 1 ks
nakrájený na kousky
česnek 3 stroužky
drcený
rozmarýn 1 hrst
čerstvý
suché

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Do masa vmasírujte olivový olej (asi 2 lžíce). Promíchejte veškeré koření a sůl, vetřete do masa. Maso podle potřeby svažte potravinářským provázkem. Vložte ho do velkého pekáče či na hluboký plech a pečte 30 minut.

2

Potom teplotu v troubě zmírněte na 200°C. Pekáč či plech vyjměte z trouby, maso přesuňte na talíř, do pekáče nasypte brambory a zeleninu, promíchejte ji s výpekem a česnekem a také s hrstí čerstvého rozmarýnu. Podle chuti přidejte trochu oleje a citronové šťávy.

3

Navrch posaďte maso, vložte do trouby, pečte zhruba 1 hodinu, často kontrolujte, podle potřeby obracejte a promíchávejte zeleninu a brambory, aby se pekly rovnoměrně. Je-li zelenina příliš suchá, podlijte ji trochou vína. Pokud by maso příliš rychle tmavlo, zakryjte ho alobalem.

4

Maso vyndejte z trouby, položte na talíř či prkénko a nechte volně pod alobalem odpočívat nejméně půl hodiny.

5

Mezitím zkontrolujte zeleninu – je-li třeba, ještě chvíli ji pečte. Pokud je moc mastná, seberte oddělený tuk. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte.

6

Maso nakrájejte na plátky a podávejte s pečenými bramborami a zeleninou. Ozdobte čerstvým rozmarýnem, popřípadě doplňte listovým salátem.

NĚCO NAVÍC
Pokrm můžete jako další přílohou doplnit ještě vařenou červenou čočkou nebo pečivem na vytření šťávy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč