Reklama
Reklama
Sýrovo-bramborové suflé
Fotogalerie:

Sýrovo-bramborové suflé

Sabina Holáková

Pardubice
Zapečené suflé je snadné, přitom působí slavnostně.
Sabina Holáková, Pardubice

Ingredience

  • 300 g brambory
  • 150 g sýr eidam
  • 1 lžíce petržel nať
  • 4 vejce
  • 100 ml mléko
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle potřeby tuk na vymazání formy
  • dle potřeby mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a celé uvaříme ve slané vodě doměkka. Slijeme je a necháme vychladnout. Potom brambory nastrouháme na jemném struhadle. Do vedlejší misky, také najemno, nastrouháme sýr a malou část odebereme na krustu při pečení.
  2. Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme elektrickým šlehačem do tuhé pěny. Žloutky dáme do mísy
    k bramborám. Přidáme strouhaný sýr, přilijeme mléko a vsypeme jemně nasekanou zelenou petrželku. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Opatrně zapracujeme také vyšlehaný sníh.
  3. Zapékací misky vymažeme olejem a vysypeme moukou. Pak je do 3/4 naplníme směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut. Potom povrch posypeme sýrem a dále ještě asi 5 minut dopékáme dozlatova.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z májovek

Polévka z májovek

Voňavé jarní houby jsou v kuchyni poklad. Dalibor Marounek, Roudnice
Za pár korun /21.04.14
Špenátové palačinky

Špenátové palačinky

Mám je moc ráda jako jednoduchou večeři.
Lenka Šolarová, Třebívlice
Za pár korun /06.03.09
Vaječná omeleta

Vaječná omeleta

Příměsi se v omeletě neutopí, ale spolu s roztaveným sýrem ji skvěle ozdobí.
...
Za pár korun /06.10.08
Bramborák s moravským zelím

Bramborák s moravským zelím

Klasika, která nikdy nezevšední.

Vlasta Rýdlová, Jablonec

Za pár korun /27.04.16
Mrkvovo-sýrové placičky

Mrkvovo-sýrové placičky

Petra Ličková, Zlín

Za pár korun /24.03.19
Hrachová kaše s cibulovými kroužky

Hrachová kaše s cibulovými kroužky

Chtěl ji po mně syn po návratu z Ameriky, recept mám z internetu.

...
Za pár korun /12.12.15
 

Nejnovější

Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu Adély Přibylové z Příbrami
Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
Kuřátko s nádivkou

Kuřátko s nádivkou

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Všehochuť /25.03.19
Královská kuřecí roláda

Královská kuřecí roláda

Lucie Zubatá, Vnorovy

Všehochuť /25.03.19
Králičí stehýnka v kabátku

Králičí stehýnka v kabátku

Jana Hronková, Praha

Všehochuť /25.03.19
Hovězí kostky s vejci

Hovězí kostky s vejci

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /25.03.19
Mrkvovo-sýrové placičky

Mrkvovo-sýrové placičky

Petra Ličková, Zlín

Za pár korun /24.03.19
Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Blanka Jirásková, Tachov

Škola vaření /24.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama