Reklama
Reklama
Sýrovo-bramborové suflé
Fotogalerie:

Sýrovo-bramborové suflé

Sabina Holáková

Pardubice
Zapečené suflé je snadné, přitom působí slavnostně.
Sabina Holáková, Pardubice

Ingredience

  • 300 g brambory
  • 150 g sýr eidam
  • 1 lžíce petržel nať
  • 4 vejce
  • 100 ml mléko
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle potřeby tuk na vymazání formy
  • dle potřeby mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a celé uvaříme ve slané vodě doměkka. Slijeme je a necháme vychladnout. Potom brambory nastrouháme na jemném struhadle. Do vedlejší misky, také najemno, nastrouháme sýr a malou část odebereme na krustu při pečení.
  2. Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme elektrickým šlehačem do tuhé pěny. Žloutky dáme do mísy
    k bramborám. Přidáme strouhaný sýr, přilijeme mléko a vsypeme jemně nasekanou zelenou petrželku. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Opatrně zapracujeme také vyšlehaný sníh.
  3. Zapékací misky vymažeme olejem a vysypeme moukou. Pak je do 3/4 naplníme směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut. Potom povrch posypeme sýrem a dále ještě asi 5 minut dopékáme dozlatova.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninové pomazánky z mrkve a celeru

Zeleninové pomazánky z mrkve a celeru

Rychlé, levné a hlavně zdravé pomazánky. Miloslava Landová, Hradec Králové
Za pár korun /15.12.10
Slaný cuketový koláč

Slaný cuketový koláč

Hodí se teplý k obědu, studený na svačinu.
Renata Malatková, Paršovice
Za pár korun /25.10.11
Kukuřičná polévka

Kukuřičná polévka

Podáváme s opečenými toasty.

Olga Pysarenko, Praha

Za pár korun /18.04.16
Strapačky se slaninou a zelím

Strapačky se slaninou a zelím

Jednoduchý a vydatný oběd či  večeře pro celou rodinu.

Alena Lánská, ...

Za pár korun /06.01.16
Falešná  rybí polévka

Falešná rybí polévka

Můžeme ozdobit hvězdičkami z housky.

Eva Přecechtělová, Chropyně

Za pár korun /08.12.14
Chlebové bochánky

Chlebové bochánky

Nejsou složité a všem chutnají. Vyzkoušej bochánky i ty!
Kačka Toperczerová

Za pár korun /13.08.08
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama