Reklama
Sýrovo-bramborové suflé
Fotogalerie:

Sýrovo-bramborové suflé

Sabina Holáková

Pardubice
Zapečené suflé je snadné, přitom působí slavnostně.
Sabina Holáková, Pardubice

Ingredience

  • 300 g brambory
  • 150 g sýr eidam
  • 1 lžíce petržel nať
  • 4 vejce
  • 100 ml mléko
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle potřeby tuk na vymazání formy
  • dle potřeby mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a celé uvaříme ve slané vodě doměkka. Slijeme je a necháme vychladnout. Potom brambory nastrouháme na jemném struhadle. Do vedlejší misky, také najemno, nastrouháme sýr a malou část odebereme na krustu při pečení.
  2. Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme elektrickým šlehačem do tuhé pěny. Žloutky dáme do mísy
    k bramborám. Přidáme strouhaný sýr, přilijeme mléko a vsypeme jemně nasekanou zelenou petrželku. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Opatrně zapracujeme také vyšlehaný sníh.
  3. Zapékací misky vymažeme olejem a vysypeme moukou. Pak je do 3/4 naplníme směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut. Potom povrch posypeme sýrem a dále ještě asi 5 minut dopékáme dozlatova.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Z dýně a česneku

Z dýně a česneku

Je trochu ostřejší. Blanka Kořínková, Poděbrady
Za pár korun /04.02.17
Rizoto s červenou řepou

Rizoto s červenou řepou

Má úžasnou barvu, už jen díky ní se člověku sbíhají sliny.

Anna Schmidtová, Tábor

...
Za pár korun /17.04.16
Vaječné muchomůrky

Vaječné muchomůrky

Jsou velmi snadné, rychlé a pěkně ozdobí každý sváteční stůl. Chutnají i dětem.
...
Za pár korun /19.12.11
Hrachové smaženky

Hrachové smaženky

Nemám nic proti tomu vzít si na sebe zástěru a pustit se do vaření. Nejlepším důvodem ...
Za pár korun /13.08.08
Růžovková čalamáda

Růžovková čalamáda

Výborně se hodí k masu.
Stanislava Suková, Hradec Králové
Za pár korun /14.11.11
Sójový katův šleh

Sójový katův šleh

I ze sóji se dá připravit velice chutné jídlo.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Za pár korun /27.02.13
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama