Reklama
Sýrovo-bramborové suflé
Fotogalerie:

Sýrovo-bramborové suflé

Sabina Holáková

Pardubice
Zapečené suflé je snadné, přitom působí slavnostně.
Sabina Holáková, Pardubice

Ingredience

  • 300 g brambory
  • 150 g sýr eidam
  • 1 lžíce petržel nať
  • 4 vejce
  • 100 ml mléko
  • sůl a pepř podle chuti
  • dle potřeby tuk na vymazání formy
  • dle potřeby mouka na vysypání formy

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a celé uvaříme ve slané vodě doměkka. Slijeme je a necháme vychladnout. Potom brambory nastrouháme na jemném struhadle. Do vedlejší misky, také najemno, nastrouháme sýr a malou část odebereme na krustu při pečení.
  2. Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme elektrickým šlehačem do tuhé pěny. Žloutky dáme do mísy
    k bramborám. Přidáme strouhaný sýr, přilijeme mléko a vsypeme jemně nasekanou zelenou petrželku. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Opatrně zapracujeme také vyšlehaný sníh.
  3. Zapékací misky vymažeme olejem a vysypeme moukou. Pak je do 3/4 naplníme směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C přibližně 20 minut. Potom povrch posypeme sýrem a dále ještě asi 5 minut dopékáme dozlatova.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pohanková kaše

Pohanková kaše

Hodí se pro jedlíky i mlsaly. Božena Kolářová, Pouště
Za pár korun /15.01.10
Červené rizotko

Červené rizotko

Pokud chcete mít rizoto vláčnější a šťavnatější, podlijte jej před zapečením ...

Za pár korun /20.04.13
Koláčky se sýrem

Koláčky se sýrem

Děti je pravidelně vyžadují.

Petra Kapraňová, Litoměřice

Za pár korun /05.05.13
Jarní vajčkový salát.

Jarní vajčkový salát.

Vajíčkový salát je nejlepší domácí.
Za pár korun /27.02.17
Hermelín ve slanině

Hermelín ve slanině

Slanina se krásně opeče a dodá sýru nezaměnitelnou chuť.

Erika Kolínská, Jihlava

Za pár korun /28.07.15
Rýžové nudle  s houbami

Rýžové nudle s houbami

Ráda vařím jednoduchá a zdravá jídla.
Lenka Špačková, Praha
Za pár korun /08.01.09
 

Nejnovější

Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
Špagetový koláč

Špagetový koláč

Když čekáme návštěvu a chci připravit něco obzvlášť dobrého, vždycky mě ...

Všehochuť /26.04.17
Rizoto se sušenými rajčátky

Rizoto se sušenými rajčátky

Rýži mám ráda na všechny způsoby, ale tohle rizoto patří k mým ...

Všehochuť /26.04.17
Těstovinová rýže s hermelínem

Těstovinová rýže s hermelínem

Můžeš použít i klasickou rýži.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Škola vaření /25.04.17
Špagety à la lasagne

Špagety à la lasagne

Mám rád lasagne i špagety, obzvlášť ty boloňské. Podle tohoto receptu můžu ...

Vaříme express /25.04.17
Tortellini a cuketové zelí

Tortellini a cuketové zelí

Je to rychlé a lehké jídlo, vhodné jako letní oběd.

Hana Šátralová, Praha

Vaříme express /25.04.17
Těstoviny s lososem

Těstoviny s lososem

Jemné rybí maso prostě nemá chybu.

Jitka Prošková, Tábor

Vaříme express /25.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama