Reklama
Sýrové smaženky
Fotogalerie:

Sýrové smaženky

Marie Šebrlová

Heřmanův Městec
Jsou dobrým tipem na originální pohoštění pro vzácné hosty.
Marie Šebrlová, Heřmanův Městec

Ingredience

  • pepř
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 dl mléko
  • 150 g sýr
  • kmín
  • 1lžičku prášek do pečiva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Tvrdý sýr (eidam, čedar a podobně) nahrubo nastrouháme a přidáme k němu ostatní suroviny. Zpracujeme hustší těsto, které necháme v lednici asi dvě hodiny uležet. Z připraveného těsta vy­tvarujeme pomocí lžíce nebo vařečky oválné smaženky a opatrně a pomalu je sma­žíme na rozpáleném rostlinném oleji. Vychladlé klademe na připravené plátky veky. Potřeme je hořčicí a posypeme na­drobno nakrájenou jarní cibulkou.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Hodí se k obědu i jako chuťovka ke svačině. Lenka Vyčítalová, Lomnice
Za pár korun /19.11.10
Zapečená cibule

Zapečená cibule

Cibule se jistě nachází uskladněná v nejednom sklepě. Recept se bude hodit také, až ...

Za pár korun /06.03.12
Tvarohové tyčinky

Tvarohové tyčinky

Hodí se jako občerstvení k vínu.
Anna Kornutová, Hnojník
Za pár korun /22.02.10
Král košťálovin

Král košťálovin

V zapékacích miskách vypadá skvěle.
Lenka Němcová, Příkazy
Za pár korun /18.08.09
Špenátové omelety

Špenátové omelety

Tento recept jsem dostala od maminčiny kolegyně z práce, paní Jany. Jelikož ...
Za pár korun /15.12.10
Štědrovečerní hubník

Štědrovečerní hubník

Letos bylo hub opravdu hodně, a tak máme plný mrazák. Mražené houby totiž mají ...
Za pár korun /03.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu