Ingredience
- 2 mrkve
- 1 petržel
- kousek celer
- 400 g tavený měkký sýr
- hrst ovesné vločky
- 1 litr voda
- 500 ml mléko
- 2 kostky zeleninový bujon
- kousek máslo
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo a orestujeme na másle. Pak přidáme hrst vloček, společně krátce orestujeme, zalijeme asi 200 ml vody a přivedeme k varu.
-
V takto připravené směsi rozpustíme tavený sýr. Nevadí, když zůstanou menší sýrové hrudky. Do polévkového základu dolijeme zbylou vodu a mléko, přidáme dvě kostky zeleninového bujonu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
-
Polévku není potřeba nijak dochucovat ani solit. Kdo má rád polévky hustší, může přidat víc vloček, nebo vmíchat máslovou jíšku s jarní cibulkou.