Reklama
Sýrová polévka
Fotogalerie:

Sýrová polévka

Adéla Prosbová
Adéla Prosbová
Nejdek
Na této polévce si pochutná celá naše rodina.

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • kousek celer
  • 400 g tavený měkký sýr
  • hrst ovesné vločky
  • 1 litr voda
  • 500 ml mléko
  • 2 kostky zeleninový bujon
  • kousek máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo a orestujeme na másle. Pak přidáme hrst vloček, společně krátce orestujeme, zalijeme asi 200 ml vody a přivedeme k varu.
  2. V takto připravené směsi rozpustíme tavený sýr. Nevadí, když zůstanou menší sýrové hrudky. Do polévkového základu dolijeme zbylou vodu a mléko, přidáme dvě kostky zeleninového bujonu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
  3. Polévku není potřeba nijak dochucovat ani solit. Kdo má rád polévky hustší, může přidat víc vloček, nebo vmíchat máslovou jíšku s jarní cibulkou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rychlá pizza

Rychlá pizza

Do pizzerie nemůžeme chodit tak často, jak bychom chtěli, proto peču pizzu po svém. ...
Za pár korun /14.11.08
Polévka s krabími tyčinkami

Polévka s krabími tyčinkami

Neboj se vyzkoušet tuto netradiční pochoutku. U nás ji musím dělat alespoň jednou ...

Za pár korun /12.02.14
Chleba zapečený se šunkou a špenátem

Chleba zapečený se šunkou a špenátem

Jednoduchá příprava a výborná večeře pro celou rodinu.

Pavlína Lupačová, Třešť

Za pár korun /27.04.13
Tvarohové lívanečky

Tvarohové lívanečky

Jsou levné a rychlé. A jak báječně chutnají! Bývají hned pryč.
Pavla ...
Za pár korun /07.06.10
Šneci z listového těsta

Šneci z listového těsta

Rychlé jednohubky, které všem zachutnají.
Za pár korun /16.03.09
Kuřecí plátek na ovoci

Kuřecí plátek na ovoci

Trochu netradiční, ale výborná úprava.

Věra Melicharová, Beroun

Za pár korun /11.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu