Ingredience
- 2 kostky sýr Apetito
- 1 kostka kuřecí bujon
- 1,8 l voda
- 100-150 g trvdý sýr eidam 30%
- dle chti česnek
- dle chuti vegeta
- 1-2 vejce
- 1-2 rohlík starší
- dle potřeby máslo na smažení
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do hrnce nalijeme vodu, vhodíme sýr Apetito a trochu jej v hrnci rozmačkáme i vařečkou. Jakmile začne voda "šumět", přidáme kuřecí bujon a po chvíli ještě tvrdý sýr nakrájený kostičky. Polévku chvíli povaříme a poté vmícháme rozšlehaná vejce.
-
Nakonec polévku dochutíme vegetou, solí, případně pepřem a podáváme s opečenými kostkami pečiva a rozmačkaným česnekem.