Reklama
Švestkové z tvarohového těsta
Fotogalerie:

Švestkové z tvarohového těsta

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Máme je raději než kynuté. Jsou lehčí na trávení, ale zasytí stejně.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 200 g hladké mouky
  • 250 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 4 lžíce rozehřátého másla
  • trocha cukru moučky
  • 500 g švestek

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, tvarohu, vajec, rozehřátého másla a cukru vypracujeme řidší těsto, které dáme asi na 2 hodiny do lednice. Máslo v těstě ztuhne a pak se s ním skvěle pracuje.

  2. Na pomoučené desce vyválíme váleček, ze kterého ukrajujeme asi 2 cm široké kousky, v ruce z nich vytvarujeme placičky, do krerých zabalíme vypeckované švestky.

  3. Knedl íky vaříme pomalu v osolené vodě, dokud nevyplavou. Podáváme postrouhané tvrdým tvarohem, posypané cukrem a přelité máslem.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (21.10.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vydatná bramboračka

Vydatná bramboračka

Polévka, která mi přijde k chuti hlavně v zimě. Jana Linhartová, Neratovice
Za pár korun /08.01.09
Výborné zelňáky

Výborné zelňáky

Jsou vynikající variantou bramboráků.
Andrea Holcová, České Budějovice
Za pár korun /11.12.08
Dědova výborná fazolačka

Dědova výborná fazolačka

Vnuci tuto polévku milují. Když za nimi jedu, vařím plnou termosku. Nezůstane ani kapka.
...
Za pár korun /09.11.08
Šťáva z černého rybízu

Šťáva z černého rybízu

Recept mám po své babičce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /24.08.15
Langoše podomácku

Langoše podomácku

Našim klukům je dělám rovnou ze dvou dávek.

Mirka Dlasková, Praha

Za pár korun /13.02.14
Houbové špízy

Houbové špízy

Hana Králíková, Milevsko

Za pár korun /10.08.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu