Reklama
Švédské zapečené brambory
Fotogalerie:
 

Švédské zapečené brambory

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno
Plátky syrových brambor pečených s pórkem a smetanou.

Ingredience

  • 1,2 kg brambor
  • 1 malý pórek
  • 250 ml smetany na vaření
  • podravka, sůl
  • máslo
  • petrželka, řeřicha

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Pórek očistíme a rozpůlíme. Dobře ho omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenká půl kolečka. Vložíme je do hrnce, zalijeme vroucí vodou a minutu povaříme. Scedíme a necháme okapat.




  2. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky.
    Promícháme je s pórkem, přidáme trochu podravky a sůl.
    Urovnáme je do zapékací misky dobře vymazané máslem.

  3. Zalijeme je smetanou, navrch rozložíme lístečky másla.
    Zakryjeme alobalem, vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme až jsou brambory měkké. Podáváme bohatě posypané nasekanou petrželkou a řeřichou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hermelín ve slanině

Hermelín ve slanině

Slanina se krásně opeče a dodá sýru nezaměnitelnou chuť. Erika Kolínská, Jihlava
Za pár korun /28.07.15
Kulajda se žampiony

Kulajda se žampiony

Kopr ji krásně provoní, ale musí být čerstvý.

Jiří Tribula, Znojmo

Za pár korun /26.09.16
Brambory se šalotkami

Brambory se šalotkami

Když seženu batáty, přidám je taky.

Jana Kostelková, Jičín

Za pár korun /17.09.16
Cibulové bramboráky

Cibulové bramboráky

Bramborák jíme rádi a připravujeme ho různě. Cibulový je náš oblíbený.
...
Za pár korun /23.07.10
Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou

Pečené brambory s nivou, kořením a zeleninou

Zachutnaly nám ve vegetariánském baru.
Lucie Hájková, Olomouc
Za pár korun /17.06.12
Bramborové pirohy s tvarohem

Bramborové pirohy s tvarohem

Pirohy jsou vynikající teplé i studené. U nás je rádi jíme jako přílohu nějaké ...
Za pár korun /20.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu