Reklama
Sváteční vaječná smaženice
Fotogalerie:

Sváteční vaječná smaženice

Miroslava Vitoslavská

Prosenice

Připravuji ji hlavně na Velikonoční pondělí nebo jiné svátky.

Miroslava Vitoslavská, Prosenice

Ingredience

  • 10 vejce
  • 1 l mléko
  • po 1 lžíci nasekaná čerstvá petrželka a pažitka
  • 100 g šunka
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce rozšleháme v mléce a pomalu zahříváme. Stále mícháme. Posolíme, popepříme, přidáme nakrájené bylinky a šunku. Vejce se nám v mléce ‚‚srazí‘‘ a zůstane jen syrovátka. Vaječinu scedíme a ještě teplou dáme do formiček.

  2. Po vychladnutí můžeme podávat s čerstvou zeleninou a chlebem.

Pošli recept! 4/2013 (4.3.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny se šunkou a zeleninou

Těstoviny se šunkou a zeleninou

Ingredience můžeš zaměňovat podle chuti. Jitka Pokorná, Jihlava
Za pár korun /01.10.16
Grenadýrmarš

Grenadýrmarš

Levné jídlo, díky kterému spotřebuješ všechny zbytky.

Jan Hlavuška, Brno

Za pár korun /20.01.16
Bramborovo-tvarohové knedlíky

Bramborovo-tvarohové knedlíky

Dáváme jim přednost, protože jsou lehoučké.
Marie Kolářová, Dub nad Moravou
Za pár korun /21.04.10
Párky v županu

Párky v županu

Snadný, rychlý a chutný oběd.

Denisa Brandová, Jaroměř

Za pár korun /15.05.12
Kuřecí křídla v pikantní medové omáčce

Kuřecí křídla v pikantní medové omáčce

Tuto pochoutku je výborné zapít pivem.

Gabriela Zettlová, Jindřichův Hradec

Za pár korun /29.08.14
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Můžeš je napíchnout na kousky bagetky.

Helena Bláhová, Pelhřimov

Za pár korun /14.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu