Kuličky se mohou podávat i na sladko jako hlavní jídlo
Ludmila Příhodová, Vsetín
Ingredience
- 500 g vařené strouhané brambory
- 150 g solamyl
- 75 g krupice
- 1 vejce
- strouhanka
- máslo
- sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na pánvi rozpustíme máslo a opražíme na něm strouhanku.
-
Brambory uvaříme ve slupce, po vychlazení oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme solamyl. krupici, vejce, sůl a rychle uhněteme hladké těsto.
-
Vytvoříme kuličky velikosti menšího vlašského ořechu.
-
Kuličky vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme (vodou nešetříme).
-
Po uvaření za tepla obalíme v opražené strouhance a ihned podáváme.