Reklama
Reklama
Sváteční příloha k pečenému masu
Fotogalerie:
 

Sváteční příloha k pečenému masu

Ludmila Příhodová
Ludmila Příhodová
Vsetín

Kuličky se mohou podávat i na sladko jako hlavní jídlo

Ludmila Příhodová, Vsetín

Ingredience

  • 500 g vařené strouhané brambory
  • 150 g solamyl
  • 75 g krupice
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • máslo
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Na pánvi rozpustíme máslo a opražíme na něm strouhanku.

  2. krok2

    Brambory uvaříme ve slupce, po vychlazení oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme solamyl. krupici, vejce, sůl a rychle uhněteme hladké těsto.

  3. krok3

    Vytvoříme kuličky velikosti menšího vlašského ořechu.

  4. krok4

    Kuličky vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme (vodou nešetříme).

  5. krok5

    Po uvaření za tepla obalíme v opražené strouhance a ihned podáváme.

     

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chorošovec na cibuli

Chorošovec na cibuli

Pozor, jídla z chorošovce nesmíš zapíjet alkoholem, a to ani pivem. Hana Kupková, ...
Za pár korun /01.03.13
Čatní

Čatní

Bez této pochoutky se neobejde žádné grilování.
Karel Hájek, Meziboří
Za pár korun /10.09.10
Obalované špízy

Obalované špízy

Naše rodina má ráda kuřecí maso a sýry a v těchto špízech obojí ...

Za pár korun /22.07.16
Salámová pomazánka

Salámová pomazánka

Zažene rychle hlad či poslouží jako pohoštění.
Lucie Doubravová, Vamberk
Za pár korun /19.08.09
Houbové vrtule s brokolicí

Houbové vrtule s brokolicí

Velmi dobré jsou posypané nastrouhaným sýrem...

Iveta Zemková, Olšany

Za pár korun /17.08.15
Sýrové kroketky

Sýrové kroketky

K obědu, k večeři nebo jen tak na zobání.

Jaroslava Boháčková, Kamenný...

Za pár korun /28.05.14
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama