Čerstvě upečená skvěle voní a chutná ještě lépe.
Nikola Feketová, Krnov
Ingredience
- Ingredience
- 1/8 litru vlažná voda
- 2 lžíce olej
- trocha sůl
- 250 g hladká mouka
- 15 g droždí
- 60 g rajský protlak
- špetka pepř, oregano, bazalka
- 150 g šunka
- 3 malá rajčata
- 1 zelená paprika
- 1 plechovka sterilovaná kukuřice
- 150 g tvrdý sýr
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do mísy nalijeme vlažnou vodu a olej‚ přidáme sůl‚ mouku, rozdrobené droždí a promícháme. Vznikne hladké těsto‚ které necháme asi 20 minut kynout.
-
Poté dáme těsto na plech vyložený pečicím papírem a roztáhneme je na plochu. Těsto pomažeme rajským protlakem, který můžeme trochu osolit a opepřit, posypeme oreganem a bazalkou.
-
Na potřené těsto klademe šunku‚ pak kolečka rajčat‚ nakrájenou papriku‚ kukuřici a nakonec nastrouhaný sýr. Dáme upéct do trouby.