Reklama
Šunková pizza s kukuřicí
Fotogalerie:

Šunková pizza s kukuřicí

Nikola Feketová

Krnov

Čerstvě upečená skvěle voní a chutná ještě lépe.

Nikola Feketová, Krnov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1/8 litru vlažná voda
  • 2 lžíce olej
  • trocha sůl
  • 250 g hladká mouka
  • 15 g droždí
  • 60 g rajský protlak
  • špetka pepř, oregano, bazalka
  • 150 g šunka
  • 3 malá rajčata
  • 1 zelená paprika
  • 1 plechovka sterilovaná kukuřice
  • 150 g tvrdý sýr

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nalijeme vlažnou vodu a olej‚ přidáme sůl‚ mouku, rozdrobené droždí a promícháme. Vznikne hladké těsto‚ které necháme asi 20 minut kynout.

  2. Poté dáme těsto na plech vyložený pečicím papírem a roztáhneme je na plochu. Těsto pomažeme rajským protlakem, který můžeme trochu osolit a opepřit, posypeme oreganem a bazalkou.

  3. Na potřené těsto klademe šunku‚ pak kolečka rajčat‚ nakrájenou papriku‚ kukuřici a nakonec nastrouhaný sýr. Dáme upéct do trouby.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bílková fritátová omeleta

Bílková fritátová omeleta

Názory na to, kolik vajec týdně jíst, se různí. Mám vysoký tlak a raději si dělám ...
Za pár korun /06.07.12
Pizza rohliky

Pizza rohliky

Rychla vecere nebo svacina i bez velkeho nakupu.
Za pár korun /17.10.16
Cornflakes koláč

Cornflakes koláč

Lehčí varianta klasických slaných koláčů.

Verobika Marková, Český Těšín

Za pár korun /27.08.12
Brambory s lučinou

Brambory s lučinou

Místo špenátu můžeš dát jinou zeleninu.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /28.04.15
Hrachová kaše trochu jinak

Hrachová kaše trochu jinak

Kaši podáváme s volským okem.

Erika Uchytilová, Praha

Za pár korun /28.02.12
Vepřová játra Koliba

Vepřová játra Koliba

Experiment, který se zcela nečekaně vydařil.

Jiří Kulhánek, Kladno

Za pár korun /11.07.15
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama