Reklama
Šunková pizza s kukuřicí
Fotogalerie:

Šunková pizza s kukuřicí

Nikola Feketová

Krnov

Čerstvě upečená skvěle voní a chutná ještě lépe.

Nikola Feketová, Krnov

Ingredience

  • Ingredience
  • 1/8 litru vlažná voda
  • 2 lžíce olej
  • trocha sůl
  • 250 g hladká mouka
  • 15 g droždí
  • 60 g rajský protlak
  • špetka pepř, oregano, bazalka
  • 150 g šunka
  • 3 malá rajčata
  • 1 zelená paprika
  • 1 plechovka sterilovaná kukuřice
  • 150 g tvrdý sýr

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy nalijeme vlažnou vodu a olej‚ přidáme sůl‚ mouku, rozdrobené droždí a promícháme. Vznikne hladké těsto‚ které necháme asi 20 minut kynout.

  2. Poté dáme těsto na plech vyložený pečicím papírem a roztáhneme je na plochu. Těsto pomažeme rajským protlakem, který můžeme trochu osolit a opepřit, posypeme oreganem a bazalkou.

  3. Na potřené těsto klademe šunku‚ pak kolečka rajčat‚ nakrájenou papriku‚ kukuřici a nakonec nastrouhaný sýr. Dáme upéct do trouby.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Čočkové řízky

Čočkové řízky

Specialita, která chutná velkým i malým. Věra Ouzká, Jičín
Za pár korun /14.11.08
Pizza rohliky

Pizza rohliky

Rychla vecere nebo svacina i bez velkeho nakupu.
Za pár korun /17.10.16
Bramborová kapsa plněná s hermelínem

Bramborová kapsa plněná s hermelínem

Výborné jídlo, které se hodí i jako sváteční oběd.
Lucie Hrbková, Sedlčany
Za pár korun /29.03.12
Uzené rizoto

Uzené rizoto

S rýží se dá čarovat na mnoho způsobů.

Renata Stopková, Dolní Dunajovice

Za pár korun /01.02.17
Dušené fazolové lusky

Dušené fazolové lusky

Chutné a lehké fazolové lusky můžeme podávat třeba s těstovinami.

Michal Veselý, ...

Za pár korun /13.08.13
Knedlík z mikrovlnky

Knedlík z mikrovlnky

Mám ho rád s kuřátkem na paprice.
Vojta Miláček, Praha
Za pár korun /28.02.10
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama