Reklama
Stýskance
Fotogalerie:

Stýskance

Lída Gajdová

Ústí nad Labem

Po mase se ti stýskat nebude.

Lída Gajdová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1,5 kg brambory
  • 750 g hrubá mouka
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • na posypání pracovní plochy polohrubá mouka
  • sídlo na potření
  • tuk na vymazání plechu

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme doměkka, necháme částečně vychladnout, oloupeme je a nastrouháme nahrubo. Do mísy k bramborám přisypeme hrubou mouku, rozklepneme vejce, směs osolíme a zpracujeme na bramborové těsto.

  2. Bramborové těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme je do válečků. Každý váleček nakrájíme na dvanáct dílků. Jednotlivé dílky vyválíme na pomoučené pracovní ploše do kulaté placky o průměru asi 12–15 cm. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  3. Každou placku potřeme rozpuštěným sádlem a přeložíme na půl směrem do středu. Poté znovu potřeme sádlem a přepůlíme směrem k sobě. Nakonec znovu potřeme a oba konce přeložíme směrem do středu.

  4. Připravené stýskance klademe na tukem vymazaný plech. Ještě jednou je potřeme rozpuštěným sádlem a pečeme v předehřáté troubě asi 30–45 minut. V polovině doby pečení stýskance obrátíme a dopékáme dozlatova.

Pošli recept! 10/2013 (2.9.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová buchta

Cuketová buchta

Lada Králová, Kostelec nad Černými lesy
Za pár korun /23.09.19
Květáková polévka

Květáková polévka

Takhle připravená mi chutná nejlépe.

Romana Vlková, Hlinsko

Za pár korun /25.09.15
Kachní polévka

Kachní polévka

Když zbudou drůbky, vařím polévku.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /08.02.12
Pomerančový džus

Pomerančový džus

Je velmi osvěžující a všem chutná.
Daniela Bečková, Beroun
Za pár korun /12.12.08
Obalované špízy

Obalované špízy

Naše rodina má ráda kuřecí maso a sýry a v těchto špízech obojí ...

Za pár korun /22.07.16
Banánový salát s karí

Banánový salát s karí

Podáváme dobře vychlazený.

Daniela Flanderková, Bakov nad Jizerou

Za pár korun /04.02.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu