Reklama
Studentská zeleninová polévka
Fotogalerie:

Studentská zeleninová polévka

Jana Niemcová

Nebory
Rychlá polévka‚ která zasytí a dodá energii.
Jana Niemcová, Nebory

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 mrkev
  • 1 kedlubna
  • 1 celer
  • 1 pórek
  • 2 brambory
  • 1 kostka masox
  • 2 lžíce smetana zakysaná
  • 1-1,5 lžíce mouka polohrubá
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Dáme vařit vodu a celou cibuli. Zatím nakrájíme zeleninu a brambory na kostičky.
  2. Když voda začne vřít, přidáme brambory, masox a zeleninu a necháme vařit.
  3. Smetanu smícháme v hrnku s 1–1‚5 lžící mouky a rozředíme trošku vodou. Neměly by se udělat hrudky.
  4. Až je zelenina poloměkká, přilijeme smetanu s moukou.
  5. Polévku necháme dovařit‚ osolíme‚ opepříme‚ přidáme nakrájený pórek a podáváme.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Palačinky s kokosovou náplní

Palačinky s kokosovou náplní

Palačinky nemusí být jen s marmeládou a ovocem. Romana Rubášová, Klatovy
Za pár korun /21.07.17
Škvarkové jednohubky

Škvarkové jednohubky

Jednoduchá a výborná pochoutka. Zapíjíme ji dobrým pivem.
Jana Niemcová, ...
Za pár korun /22.02.10
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Peču je manželovi a synu Vojtíškovi.
Martina Vlasáková, 
Opočnice
Za pár korun /16.01.10
Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Výborné pohoštění na párty.

Jana Boháčová, Děčín

Za pár korun /09.05.12
Škvarkové placky

Škvarkové placky

Spolu s bramboračkou tvoří skvělý oběd.

Alena Klírová, Mýto

Za pár korun /01.05.16
Brokolicový nákyp s nivou

Brokolicový nákyp s nivou

Možno podávat s bramborem nebo samotné, za tepla i za studena. Niva lze nahradit jakýmkoliv...

Za pár korun /14.04.13
 

Nejnovější

Pizza od Adélky

Pizza od Adélky

Adéla Picálková, Babice
Škola vaření /19.01.18
Domácí prejt

Domácí prejt

Květa Šindelářová, Praha

Škola vaření /19.01.18
Fazolová pizza

Fazolová pizza

Hana Kupková, Ostrava-Poruba

Vaříme express /19.01.18
Hovězí karbanátky s pivem

Hovězí karbanátky s pivem

Podle receptu

Marie Hlaváčkové z Humpolce

Vaříme express /19.01.18
Lotrinský koláč - quiche

Lotrinský koláč - quiche

Kamila Sovová, Praha

Všehochuť /19.01.18
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Klára Špačková, Jindřichův Hradec

Všehochuť /19.01.18
Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Kakaová pěna se sušenkami a mátou

Helena Stoklasová, Ostrava

Sladký život /19.01.18
Houbová kolečka

Houbová kolečka

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /18.01.18
Pizza košíčky

Pizza košíčky

Připraveno podle receptu

Šárky Červenkové ze Strakonic

Vaříme express /18.01.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama