Z králičích stehen je možná ještě lepší.
Lucie Strakošová, Trnávka
Ingredience
- 2 kuřecí nebo králičí stehna
- 100 g špeku
- 1 větší cibule
- 4 kyselé okurky
- 1 kostka masoxu
- podle potřeby sůl
- podle chuti pepř
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce hladké mouky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Špek nakrájíme na drobné kostičky a rozškvaříme v hrnci. Stehna osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na špeku. Podlijeme vodou, přidáme masox, kyselé okurky nakrájené na nudličky, cibuli nakrájenou na plátky a dusíme zhruba 30 minut (králíka o něco déle než kuře).
-
2. Změklé maso vyjmeme stranou. Šťávu zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané s vodou, aby se netvořily hrudky. Asi 10 minut provaříme, dochutíme plnotučnou hořčicí, popřípadě ještě pepřem a solí. Maso vrátíme, prohřejeme a podáváme s rýží nebo vařenými brambory. Vhodná je však třeba i bramborová kaše.