Reklama
Štědrovečerní hubník
Fotogalerie:

Štědrovečerní hubník

Milan Novotný

Písek
Letos bylo hub opravdu hodně, a tak máme plný mrazák. Mražené houby totiž mají podle mého názoru lepší a všestrannější využití než houby sušené, i když těch mám při letošní úrodě také dost. Nedávno jsem od své tety získal tento skvělý recept, o který se s vámi chci podělit.
Milan Novotný, Písek

Ingredience

  • majoránka
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česnek
  • 250 ml mléko
  • 6 rohlíky
  • 2 lžíce krupice
  • 300 g houby sterilizované

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mražené hříbky chviličku podusíme - pouze než se rozmrazí.
  2. krok2
    Rohlíky (mohou být i z minulého dne) nakrájíme na kostky a necháme je nasáknout mlékem. Pak k nim přidáme houby, krupici, drobně nakrájenou cibuli, vejce, prolisované stroužky česneku, sůl, pepř a majoránku.
  3. krok3
    Pekáček hodně vymažeme tukem, naplníme promíchanou směsí, pokapeme opět tukem a v troubě pečeme asi 25 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Těstoviny s kapustou a uzeninou na dva způsoby

Těstoviny s kapustou a uzeninou na dva způsoby

Poněkud neobvyklá kombinace, ale kdo má rád kapustu, pochutná si. Kateřina Benešová, ...
Za pár korun /28.02.12
Čočka s vůní zázvoru

Čočka s vůní zázvoru

Má zvláštní orientální vůni i chuť.

Michaela Čejčíková, Rychvald

Za pár korun /04.11.13
Cibulový koláč

Cibulový koláč

Rychlá a levná pochoutka.

Eva Jonášová, Jihlava

Za pár korun /12.12.13
Játrové lívanečky

Játrové lívanečky

Chutnají všem.
Alena Římalová, Kostelec
Za pár korun /01.08.11
Rajská polévka se zázvorem

Rajská polévka se zázvorem

Je nejen zdravá‚ ale i velmi chutná. Myslím, že neurazí žádného labužníka.
...
Za pár korun /09.07.12
Celerový řízek

Celerový řízek

Obalená dobrota s nezaměnitelnou chutí.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /06.03.09
 

Nejnovější

Klevela ze švestek

Klevela ze švestek

Naše marmeláda ze švestek je výborná! Ruth Šklíbová, Trutnov
Škola vaření /20.08.17
Rybí směs v chlebové placce

Rybí směs v chlebové placce

K téhle dobrotě se skvěle hodí dresink z bílého jogurtu nebo i jogurt samotný.

...

Vaříme express /20.08.17
Sýrové muffinky

Sýrové muffinky

Koupě plechu na muffiny byla skvělá volba. Teď nevím, jestli dřív péct sladké, ...

Vaříme express /20.08.17
Ostružinový ledový čaj

Ostružinový ledový čaj

Čaj je celoroční pití. Je skvělý teplý i studený.

Božena Kolářová, Pouště

Vaříme express /20.08.17
Sekaná plněná paprikovým luskem

Sekaná plněná paprikovým luskem

Výtečně chutná s čerstvým chlebem.

Radka Vobecká, Roudnice nad Labem

Všehochuť /20.08.17
Domácí meruňkový džus

Domácí meruňkový džus

Pokud ti zbývá hodně meruněk, nemohou skončit líp než v džusu!

Iveta Čutková,...

Sladký život /20.08.17
Malinovo-borůvková zmrzlina

Malinovo-borůvková zmrzlina

Smetanová zmrzlina s ovocem ze zahrádky je naším nejoblíbenějším osvěžením.

...

Sladký život /20.08.17
Cukeťák se sýrem

Cukeťák se sýrem

Můžeš použít pikantnější klobásu.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /19.08.17
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama