Reklama
Štědrovečerní hubník
Fotogalerie:

Štědrovečerní hubník

Milan Novotný

Písek
Letos bylo hub opravdu hodně, a tak máme plný mrazák. Mražené houby totiž mají podle mého názoru lepší a všestrannější využití než houby sušené, i když těch mám při letošní úrodě také dost. Nedávno jsem od své tety získal tento skvělý recept, o který se s vámi chci podělit.
Milan Novotný, Písek

Ingredience

  • majoránka
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česnek
  • 250 ml mléko
  • 6 rohlíky
  • 2 lžíce krupice
  • 300 g houby sterilizované

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mražené hříbky chviličku podusíme - pouze než se rozmrazí.
  2. krok2
    Rohlíky (mohou být i z minulého dne) nakrájíme na kostky a necháme je nasáknout mlékem. Pak k nim přidáme houby, krupici, drobně nakrájenou cibuli, vejce, prolisované stroužky česneku, sůl, pepř a majoránku.
  3. krok3
    Pekáček hodně vymažeme tukem, naplníme promíchanou směsí, pokapeme opět tukem a v troubě pečeme asi 25 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rizoto s párkem

Rizoto s párkem

Rychlá, chutná a levná večeře pro celou rodinu. Eva Bencová, Hamry nad Sázavou...
Za pár korun /06.12.10
Česnekové trojhránky

Česnekové trojhránky

Můžeme přibalit i sýr nebo salám.

Martina Juklíčková, Štětí

Za pár korun /01.03.15
Chleba zapečený se šunkou a špenátem

Chleba zapečený se šunkou a špenátem

Jednoduchá příprava a výborná večeře pro celou rodinu.

Pavlína Lupačová, Třešť

Za pár korun /27.04.13
Zapečené housky

Zapečené housky

Večeře ze zbytků v lednici.

Irena Ivanová, Ostrava

Za pár korun /01.09.17
Sleďový  salát

Sleďový salát

Hodí se třeba jako lehká večeře.

Natalija Šuněvičová, Chomutov

Za pár korun /23.03.15
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Můžeš vyzkoušet také jiné druhy sýrů.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /10.04.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu