Reklama
Štědrovečerní hubník
Fotogalerie:

Štědrovečerní hubník

Milan Novotný

Písek
Letos bylo hub opravdu hodně, a tak máme plný mrazák. Mražené houby totiž mají podle mého názoru lepší a všestrannější využití než houby sušené, i když těch mám při letošní úrodě také dost. Nedávno jsem od své tety získal tento skvělý recept, o který se s vámi chci podělit.
Milan Novotný, Písek

Ingredience

  • majoránka
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česnek
  • 250 ml mléko
  • 6 rohlíky
  • 2 lžíce krupice
  • 300 g houby sterilizované

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mražené hříbky chviličku podusíme - pouze než se rozmrazí.
  2. krok2
    Rohlíky (mohou být i z minulého dne) nakrájíme na kostky a necháme je nasáknout mlékem. Pak k nim přidáme houby, krupici, drobně nakrájenou cibuli, vejce, prolisované stroužky česneku, sůl, pepř a majoránku.
  3. krok3
    Pekáček hodně vymažeme tukem, naplníme promíchanou směsí, pokapeme opět tukem a v troubě pečeme asi 25 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.

Pošli recept! 12/2007 (14.11.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Tvarohové tyčinky

Tvarohové tyčinky

Hodí se jako občerstvení k vínu. Anna Kornutová, Hnojník
Za pár korun /22.02.10
Polévka s knedlíčky z nivy

Polévka s knedlíčky z nivy

Receptů na polévky mám spousty.

Stanislava Hrbáčková, Přeštice

Za pár korun /18.11.16
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Místo nudlí můžeš přidat vařené brambory.

Irena Slováčková, Ústí nad Labem

Za pár korun /09.02.13
Tvarohové lívanečky

Tvarohové lívanečky

Jsou levné a rychlé. A jak báječně chutnají! Bývají hned pryč.
Pavla ...
Za pár korun /07.06.10
Žampiony plněné masem

Žampiony plněné masem

Voňavé a dobré.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /14.11.12
Špenátové omelety

Špenátové omelety

Tento recept jsem dostala od maminčiny kolegyně z práce, paní Jany. Jelikož ...
Za pár korun /15.12.10
 

Nejnovější

Růžičky s kuřecí náplní

Růžičky s kuřecí náplní

Výborné sváteční pohoštění, které nikdo neodmítne. Iva Dvorská, Jičín
Všehochuť /07.12.16
Rozinkové cukroví

Rozinkové cukroví

Vykrajuji vždy rovnou víc tvarů pro pestrost.

Zuzana Vojáčková, Olomouc

Sladký život /07.12.16
Croquenbouche

Croquenbouche

Croquenbouche je z francouzského ‚‚croque en bouche‘‘, znamená ‚‚křupnutí v ...

Všehochuť /06.12.16
Miniroládky

Miniroládky

Moc pěkně vypadají i s černou olivou nebo cherry rajčátky. Záleží jen na vlastní ...

Všehochuť /06.12.16
Koláč s uzeným lososem

Koláč s uzeným lososem

Skvělé pohoštění pro přátelské schůzky. Misky si připravuji předem a pak už je...

Všehochuť /05.12.16
Višně v marcipánu

Višně v marcipánu

Hodí se na jakoukoliv slavnostní příležitost. U nás se připravují hlavně ...

Sladký život /05.12.16
Strašidýlka

Strašidýlka

Jsou velmi jednoduchá, zvlášť když děti s ochotou pomáhají. Těší se ...

Sladký život /05.12.16
Kávová zrna

Kávová zrna

Káva by měla být hodně silná. A třtinový cukr dodá jemnou chuť.

Iva Černá, ...

Sladký život /05.12.16
Piškotové makronky

Piškotové makronky

Rychlovka, která potěší. Kakao by mělo být pravé, nikoli instantní.

Míša Srncová, ...

Sladký život /05.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama