Recept mám po své babičce.
Martina Antalová, Odolena Voda
Ingredience
- 1,6 kg směs černého a červeného rybízu
- 13 g kyselina citronová
- 1,5 l převařená voda
- 1 pomůcka ke konzervování ovoce (dříve Petol)
- 2-3 kg cukr krupice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rybízy opláchneme, odstopkujeme a zčásti rozmixujeme. Směs dáme do větší nádoby a přelijeme ji horkou vodou. Přidáme kyselinu, promícháme a necháme stát do druhého dne.
-
Potom ji přecedíme a přidáme cukr – na 1 l čisté šťávy 1 kg cukru. Občas promícháme, dokud se cukr úplně nerozpustí, a přidáme prostředek ke konzervování. Plníme do lahví a skladujeme v chladu.