Reklama
Staročeská česnečka
Fotogalerie:

Staročeská česnečka

Marcela Kaněrová
Marcela Kaněrová
Náchod
Tradiční polévka pro každou příležitost.
Marcela Kaněrová, Náchod
 

Ingredience

  • 2 mrkev
  • 1 petržel
  • 4 brambory
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česnek
  • 1 kostka masox
  • 1 vejce
  • 1 ks klobása
  • 2 lžíce olej
  • sůl a pepř podle chuti
  • petržel nať

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Na kostičky nakrájenou mrkev, petržel, cibuli a klobásu orestujeme na 2 lžících oleje.
  2. Přidáme nakrájené brambory a prolisovaný česnek. Zalijeme vodou, přidáme 1 kostku masoxu a vaříme asi 15 minut. 
  3. Polévku dochutíme solí a pepřem, zamícháme do ní vejce a při podávání posypeme zelenou petrželkou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Španělská čočka

Španělská čočka

Je mnohem lepší než ta klasická, nakyselo. Helena Vebrová, Kolín
Za pár korun /05.02.14
Polévka z čerstvého zelí

Polévka z čerstvého zelí

Nádherně voní a je opravdu dobrá.

Petra Smrčková, Příbram

Za pár korun /04.11.15
Brokolicová omáčka

Brokolicová omáčka

Brokolice je zelenina, která se nikdy nepřejí.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Za pár korun /22.01.15
Kedlubnové placičky

Kedlubnové placičky

Zeleninové karbanátky jsem nejdřív dělala z kapusty. Z kedluben jsou ještě ...
Za pár korun /03.04.09
Zelný koláč

Zelný koláč

Je to osvědčený a léty vyzkoušený recept.
Pavlína Bulawová, Návsí
Za pár korun /23.12.11
Tvarohové tyčinky

Tvarohové tyčinky

Hodí se jako občerstvení k vínu.
Anna Kornutová, Hnojník
Za pár korun /22.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu