Reklama
Špízy z kuřecích jater
Fotogalerie:

Špízy z kuřecích jater

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Marinovaná kuřecí játra se slaninou a rozmarýnem můžeme připravit také na grilu...

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 400 g kuřecích jater
  • podle potřeby olej
  • trocha soli a pepře a hot chilli omáčky
  • 8 lžic majonézy
  • 1 lžička kremžské hořčice
  • 100 g uzené slaniny v celku
  • 1 francouzská bageta
  • podle chuti čerstvý rozmarýn
  • 4 listy salátu lollo biondo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Kuřecí játra propláchneme v cedníku, necháme okapat a potom je nakrájíme na větší dílky. V misce je promícháme s olejem, solí, pepřem a několika kapkami pálivé chilli omáčky. Vložíme do lednice a necháme marinovat alespoň dvě hodiny. Majonézu smícháme s hořčicí a také odložíme do lednice.

  2. Slaninu nakrájíme na silnější dílky. Kousky jater a slaninu střídavě napichujeme na špejle a prokládáme snítkami rozmarýnu. Připravené špízy opečeme na pánvi na malém množství oleje nebo je ogrilujeme nad žhavým dřevěným uhlím.

  3. Bagetu rozřízneme podélně a příčně na čtyři díly. Opečeme je v toastovači nebo na grilu a potřeme ochucenou majonézou.

  4. Na každý kousek bagety položíme list omytého a osušeného salátu, játrový špíz a podáváme.

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pečená jablka

Pečená jablka

Zdravá svačina.  Lída Guková, Pacov 
Za pár korun /28.02.12
Rizoto z krabích tyčinek

Rizoto z krabích tyčinek

Rychlé, levné a zdravé jídlo k večeři i k obědu.
Martina ...
Za pár korun /19.07.10
Zapečená křídla a brambory

Zapečená křídla a brambory

Za pár korun velká dobrota.

Jana Remková, Orlová

Za pár korun /16.09.13
Vločkové karbanátky

Vločkové karbanátky

Pochutnáš si na nich, přestože neobsahují žádné maso.
Michaela Vyhnalová, ...
Za pár korun /08.06.10
Bramborovo-zeleninové karbanátky

Bramborovo-zeleninové karbanátky

Podle receptu

Jitky Hoffmanové z Vyškova

Za pár korun /10.03.18
Zbytková pomazánka

Zbytková pomazánka

Udělej k obědu víc pečeně a zbytek využij na večerní pohoštění.
...
Za pár korun /07.10.11
 

Nejnovější

Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk
Za pár korun /20.02.20
Zapečené cibule s bešamelem

Zapečené cibule s bešamelem

Podle receptu

Bohdany Kučerkové ze Sušice

Za pár korun /20.02.20
Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Nela Vlčková, Třeboň

Za pár korun /20.02.20
Kuře na česneku a jablkách

Kuře na česneku a jablkách

Iveta Bílková, Kroměříž

Škola vaření /20.02.20
Voňavé řízečky v sezamu

Voňavé řízečky v sezamu

Kristýna Michalcová, Slaný

Vaříme express /20.02.20
Polenta s česnekovým chilli olejem

Polenta s česnekovým chilli olejem

Podle receptu Šárky Piskáčkové z Krnova
Zdravě a chutně /20.02.20
Salát se sušenými olivami

Salát se sušenými olivami

Radka Vodňanová, Liberec

Zdravě a chutně /20.02.20
Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha

Vaříme express /19.02.20
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama