Ingredience
- cibule
- salám drůbeží
- slanina anglická
- koření grilovací
- paprika
- maso kuřecí
- klobásy
- tvrdší chleba
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vše si nakrájíme na větší dílky a napichujeme na špičatou špejli, a to postupně:salám‚ cibule‚ chléb‚ slanina‚ chléb‚ paprika‚ salám‚ atd. Většinou dávám mezi dva kousky chleba slaninu‚ protože slanina je mastnější a do chleba se nasákne.
-
Pokud použijeme maso‚ je lepší ho den předem naložit do nějaké marinády‚ lépe se pak připravuje. Marináda si můžeme připravit například z oleje‚ česneku a grilovacího koření. Ke špízkům ještě doporučuji česnekovou omáčku: tatarská omáčka a rozetřený česnek. Ale pokud držíme nějakou dietu‚ tak můžeme použít pomazánkové máslo a trochu bílého jogurtu. Třetí, také dietní varinata je, když smícháme tatarku s bílým jogurtem.
-
Pokud se nedá venku grilovat, můžeme si špízky připrvit i doma tak‚ že místo na gril je vložíme do trouby a upečeme doměkka. Jako přílohu můžeme použít rýži‚ brambory a nebo hranolky.