Špízky
Fotogalerie:

Špízky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Večeře ve stylu „co dům dal“ má něco do sebe. Často bývá v ledničce množství různorodých surovin, které by samy o sobě na jídlo nestačily, ale v kombinaci a dohromady z nich může být skvělá, jednoduchá a rychlá bašta.
Zdeňka Sedláková, Polička

Ingredience

  • cibule
  • salám drůbeží
  • slanina anglická
  • koření grilovací
  • paprika
  • maso kuřecí
  • klobásy
  • tvrdší chleba

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vše si nakrájíme na větší dílky a napichujeme na špičatou špejli, a to postupně:salám‚ cibule‚ chléb‚ slanina‚ chléb‚ paprika‚ salám‚ atd. Většinou dávám mezi dva kousky chleba slaninu‚ protože slanina je mastnější a do chleba se nasákne.
  2. krok2
    Pokud použijeme maso‚ je lepší ho den předem naložit do nějaké marinády‚ lépe se pak připravuje. Marináda si můžeme připravit například z oleje‚ česneku a grilovacího koření. Ke špízkům ještě doporučuji česnekovou omáčku: tatarská omáčka a rozetřený česnek. Ale pokud držíme nějakou dietu‚ tak můžeme použít pomazánkové máslo a trochu bílého jogurtu. Třetí, také dietní varinata je, když smícháme tatarku s bílým jogurtem.
  3. krok3
    Pokud se nedá venku grilovat, můžeme si špízky připrvit i doma tak‚ že místo na gril je vložíme do trouby a upečeme doměkka. Jako přílohu můžeme použít rýži‚ brambory a nebo hranolky.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rohlíčky se slaninou

Rohlíčky se slaninou

Kynutá dobrota s vůní slaniny. Eva Kretzová, Oslavany
Za pár korun /09.01.13
Nákyp z brokolice

Nákyp z brokolice

Díky téhle pochoutce si brokolici zamiluje i ten, kdo ji jinak na talíři mít vůbec ...
Za pár korun /29.09.08
Banánové šátečky z toastovače

Banánové šátečky z toastovače

Je to rychlý a chutný dezert.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /19.04.17
Brambory s paprikou

Brambory s paprikou

Do hotového jídla můžeš vmíchat stroužek česneku.

Lída Holubová, Pelhřimov

...
Za pár korun /25.04.17
Zeleninová polévka s fritáty

Zeleninová polévka s fritáty

Trochu pracnější, ale v talíři vypadá úžasně.

Karolína Brousková, Plzeň

Za pár korun /07.08.13
Ovocné muffiny

Ovocné muffiny

Chutnají dětem i dospělým a jejich příprava je jednoduchá a rychlá.

...

Za pár korun /21.07.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama