Reklama
Špízky
Fotogalerie:

Špízky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Večeře ve stylu „co dům dal“ má něco do sebe. Často bývá v ledničce množství různorodých surovin, které by samy o sobě na jídlo nestačily, ale v kombinaci a dohromady z nich může být skvělá, jednoduchá a rychlá bašta.
Zdeňka Sedláková, Polička

Ingredience

  • cibule
  • salám drůbeží
  • slanina anglická
  • koření grilovací
  • paprika
  • maso kuřecí
  • klobásy
  • tvrdší chleba

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Vše si nakrájíme na větší dílky a napichujeme na špičatou špejli, a to postupně:salám‚ cibule‚ chléb‚ slanina‚ chléb‚ paprika‚ salám‚ atd. Většinou dávám mezi dva kousky chleba slaninu‚ protože slanina je mastnější a do chleba se nasákne.
  2. krok2
    Pokud použijeme maso‚ je lepší ho den předem naložit do nějaké marinády‚ lépe se pak připravuje. Marináda si můžeme připravit například z oleje‚ česneku a grilovacího koření. Ke špízkům ještě doporučuji česnekovou omáčku: tatarská omáčka a rozetřený česnek. Ale pokud držíme nějakou dietu‚ tak můžeme použít pomazánkové máslo a trochu bílého jogurtu. Třetí, také dietní varinata je, když smícháme tatarku s bílým jogurtem.
  3. krok3
    Pokud se nedá venku grilovat, můžeme si špízky připrvit i doma tak‚ že místo na gril je vložíme do trouby a upečeme doměkka. Jako přílohu můžeme použít rýži‚ brambory a nebo hranolky.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Škvarkové pucky

Škvarkové pucky

Pucky se u nás říká sněhovým koulím. Veronika Marková, Český Těšín
Za pár korun /06.02.16
zapečená brokolice po česku

zapečená brokolice po česku

Jednoduchý recept pro začátečníky.

Lucie Mrkvičková, Hrobčice

Za pár korun /10.06.12
Zamilovaná vejce

Zamilovaná vejce

Připrav tento rychlý a jednoduchý předkrm svému miláčkovi, určitě mu tím uděláš ...
Za pár korun /11.02.13
Řeřichová pomazánka

Řeřichová pomazánka

Pomazánka s jarní příchutí.

Jana Konečná, Zelinkovice

Za pár korun /18.04.13
Srdíčková polévka

Srdíčková polévka

Lásku můžeš vyjádřit mnoha způsoby.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /19.02.15
Polévka líné hospodyně

Polévka líné hospodyně

U nás ji milují hlavně děti, je plná zeleniny.
Kateřina Samková, Poděbrady
Za pár korun /30.03.10
 

Nejnovější

Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost. Kateřina Crhová, Litoměřice
Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

...
Zdravě a chutně /23.05.17
Brokolicová omeleta

Brokolicová omeleta

Rychlá a zdravá večeře.

Jana Váňová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.05.17
Crēme brûlée

Crēme brûlée

Dezert, který jsme si oblíbili.

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /23.05.17
Třešňová polévka z ptáčnic

Třešňová polévka z ptáčnic

Plané třešně rostou skoro všude.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /22.05.17
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama