Reklama
Špenátové vrtulky s vaječinou
Fotogalerie:

Špenátové vrtulky s vaječinou

Veronika Marková
Veronika Marková
Český Těšín

Pokrm můžeme obohatit na kostičky nakrájenou slaninou.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 1 balení těstoviny (fusilli)
  • 1 mražený špenát
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česnek
  • sůl, pepř
  • 3 vejce
  • olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 V hrnci si na oleji zpěníme cibuli, přidáme mražený špenát a necháme roztopit. Občas promícháme a pak přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř.
  2. Povaříme a vložíme předem uvařené těstoviny. Pořádně promícháme, aby se vše spojilo, a popřípadě dochutíme solí.

  3. Zvlášť na pánvi usmažíme vajíčka okořeněné vegetou. Těstoviny podáváme posypané vaječinou.

    Náš tip - každé vajíčko rozklepneme do malých formiček s víčkem a dáme na minutu až dvě do mikrovlnné trouby. Je to raz dva a chutná to úplně stejně jako smažená vajíčka.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z májovek

Polévka z májovek

Voňavé jarní houby jsou v kuchyni poklad. Dalibor Marounek, Roudnice
Za pár korun /21.04.14
Cuketové placky

Cuketové placky

Moc dobré a chutné.
Za pár korun /08.05.12
Z dýně a česneku

Z dýně a česneku

Je trochu ostřejší.

Blanka Kořínková, Poděbrady

Za pár korun /04.02.17
Králičí maso v omáčce s hráškem

Králičí maso v omáčce s hráškem

Z králíka dělám často řízky, chutná nám ale i v omáčce. 

Martina Antalová, ...

Za pár korun /27.02.12
Švestkové z tvarohového těsta

Švestkové z tvarohového těsta

Máme je raději než kynuté. Jsou lehčí na trávení, ale zasytí stejně.

Jana ...

Za pár korun /12.11.17
Rohlíky z domácí pekárny

Rohlíky z domácí pekárny

Domácí pekárnu si nemohu vynachválit, dá se v ní upéct mnoho druhů pečiva. ...
Za pár korun /29.03.10
 

Nejnovější

Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha
Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
Ovíněná krkovice

Ovíněná krkovice

Martina Antalová, Odolena Voda

Vaříme express /18.06.18
Halászlé z makrel

Halászlé z makrel

Hana Veselá, Žirovnice

Všehochuť /14.06.18
Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy

Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama