Reklama
Špenátové palačinky
Fotogalerie:

Špenátové palačinky

Lenka Šolarová

Třebívlice
Mám je moc ráda jako jednoduchou večeři.
Lenka Šolarová, Třebívlice

Ingredience

  • Těsto
  • 200 g mouka hladká
  • 3 vejce
  • 300 ml mléko
  • špetka sůl
  • Náplň
  • 1 špenát
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • 1 vejce
  • kmín
  • Ostatní
  • olej na smažení
  • sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko povaříme a necháme vychladnout. Do mísy rozklepneme celá vejce, přisypeme sůl a rozšleháme. Přilijeme mléko, mouku a vše prošleháme. Poté necháme 10 až 15 minut odstát.
  2. Pak na pánvi s olejem smažíme palačinky dozlatova. Plníme je špenátem ochu­ceným česnekem utřeným se solí, přidaným vejcem a kmínem. Svinuté palačiny potřeme máslem, posypeme sýrem a zapečeme.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory s tofu

Brambory s tofu

Je to skvělá bezmasá a zdravá večeře. Mária Maňková, Sučany
Za pár korun /03.04.09
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Naše rodinka není moc omáčková, takže rajčatová omáčka nikomu radost neudělá. Zato ...
Za pár korun /05.01.09
Špenátové nočky

Špenátové nočky

Hodí se například jako lehký předkrm.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Za pár korun /10.05.15
Sójový katův šleh

Sójový katův šleh

I ze sóji se dá připravit velice chutné jídlo.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Za pár korun /27.02.13
Maso na houbách s kuskusem

Maso na houbách s kuskusem

Levné a rychlé.

Martina Hejnyšová, Praha

Za pár korun /06.09.14
Vejce Benedict

Vejce Benedict

Tuto specialitu připravujeme během praxe ve čtyřhvězdičkovém hotelu.
Za pár korun /16.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu