Reklama
Spätzle (špecle)
Fotogalerie:

Spätzle (špecle)

Jana Zatloukalová

Rokytnice
Tento recept jsem se naučila v Německu.
Jana Zatloukalová, Rokytnice

Ingredience

  • Těsto
  • 2 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 250 ml voda
  • 500 g mouka hladká
  • Ostatní
  • 1 cibule
  • 250 g slanina anglická
  • 1 lžička olej
  • 200 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji necháme zesklovatět oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, při­dáme nakrájenou anglickou slaninu a osmahneme.
  2. Z mouky, vajec, soli a vody umícháme hladké těsto, mělo by být hustší. Pokud je řídké, tak je zahustíme moukou, a je-li moc husté, naředíme je vodou.
  3. Těsto lijeme přes síto na noky do většího množství vroucí osolené vody. Jakmile noky vyplavou, jsou hotové.
  4. Nakonec špecle smícháme s opraženou cibulkou a anglickou slaninou a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Můžeš ji posypat osmaženou houskou. Sylvie Jašková, Poděbrady
Za pár korun /08.07.15
Zapečená cibule

Zapečená cibule

Cibule se jistě nachází uskladněná v nejednom sklepě. Recept se bude hodit také, až ...

Za pár korun /06.03.12
Bramboračka od maminky

Bramboračka od maminky

Nejlepší bramboračka ze všech bramborových polévek.
Miroslava Miksová, Poděbrady
Za pár korun /29.03.10
Škvarkové pirohy

Škvarkové pirohy

K pivu jako stvořené!

Josef Vodička, Semily

Za pár korun /20.11.18
Kapustový krém

Kapustový krém

Zeleninu si pěstujeme sami na zahradě.

Tereza Šrámková, Brno

Za pár korun /10.06.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu