Reklama
Reklama
Spätzle (špecle)
Fotogalerie:

Spätzle (špecle)

Jana Zatloukalová

Rokytnice
Tento recept jsem se naučila v Německu.
Jana Zatloukalová, Rokytnice

Ingredience

  • Těsto
  • 2 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 250 ml voda
  • 500 g mouka hladká
  • Ostatní
  • 1 cibule
  • 250 g slanina anglická
  • 1 lžička olej
  • 200 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji necháme zesklovatět oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, při­dáme nakrájenou anglickou slaninu a osmahneme.
  2. Z mouky, vajec, soli a vody umícháme hladké těsto, mělo by být hustší. Pokud je řídké, tak je zahustíme moukou, a je-li moc husté, naředíme je vodou.
  3. Těsto lijeme přes síto na noky do většího množství vroucí osolené vody. Jakmile noky vyplavou, jsou hotové.
  4. Nakonec špecle smícháme s opraženou cibulkou a anglickou slaninou a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nákyp z brokolice

Nákyp z brokolice

Díky téhle pochoutce si brokolici zamiluje i ten, kdo ji jinak na talíři mít vůbec ...
Za pár korun /29.09.08
Polévka z červené čočky a rajčat

Polévka z červené čočky a rajčat

Na tuhle polévku se vždycky všichni těší, přitom je úplně jednoduchá.

Vratislav ...

Za pár korun /04.01.16
Cuketová polévka

Cuketová polévka

Slupka cukety obsahuje nejvíc zdraví prospěšných látek.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /21.04.16
Selská omeleta

Selská omeleta

Rychlá, levná a velmi chutná večeře.

Zuzana Kuzníková, Orlová - Lutyně 

Za pár korun /21.08.12
Čočkové řízky

Čočkové řízky

Specialita, která chutná velkým i malým.
Věra Ouzká, Jičín
Za pár korun /14.11.08
Žloutková polévka

Žloutková polévka

Tato jemná polévka ve mně probouzí vzpomínky na dětství.

Jana Dlasková, Hodonín

Za pár korun /25.03.16
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama