I ze sóji se dá připravit velice chutné jídlo.
Štěpánka Hegrová, Bílina
Ingredience
- 1 sáček sójové nudličky
- 1 sklenička pikantní nakládaná zelenina Tompa
- 1 velká cibule
- koření na čínu dle chuti
- sůl, pepř
- cca 3 lžíce kečup
- dle chuti worchester
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Sójové nudličky uvaříme v osolené vodě (můžeme přidat i bujon) a vymačkáme přebytečnou vodu.
-
Cibuli nakrájíme na větší kousky, zpěníme na tuku či oleji, přidáme nudličky, Tompu, sůl,pepř, koření na čínu, zastříkneme worchestrem a zalijeme trochou vody.
-
Když zelenina změkne, přidáme dle chuti kečup, popřípadě dochutíme kořením a můžeme lehce zahustit škrobem rozpuštěným ve vodě. Podáváme s hranolkami, s rýži nebo jinak opečenými bramborami.