Reklama
Reklama
Sójový guláš
Fotogalerie:

Sójový guláš

Jaroslav Čižinský

Žďár nad Metují
Chutný pokrm snadno připravíš i bez masa.
Jaroslav Čižinský, Žďár nad Metují

Ingredience

  • 1 balení sójové kostky
  • 1 kostka masox
  • 1 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 2 mrkev
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce paprika sladká mletá
  • 1 lžíce majoránka
  • špetka koření na mleté maso
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

37 Kč

Postup přípravy

  1. Sójové kostky vysypeme do vroucí vody s rozpuštěným masoxem a přibližně 10 minut povaříme.
  2. V pánvi na oleji opečeme cibulku, přidáme scezenou sóju, okořeníme a zaprášíme moukou. Chvíli smažíme, poté podlijeme vodou a dusíme spolu s kousky mrkve, dokud nezměkne.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dobrá drožďová polévka

Dobrá drožďová polévka

Někdy přidám vyvařit jedno rozkrojené rajče. Ivana Černá, Praha
Za pár korun /11.06.14
Vejce zapečená v bramborové kaši

Vejce zapečená v bramborové kaši

Jídlo, které zajímavě vypadá a dobře chutná.

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /30.03.13
Guláš s fazolkami

Guláš s fazolkami

Nejlepší je, když má hodně omáčky.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /14.08.15
Cibulový koláč

Cibulový koláč

Rychlá a levná pochoutka.

Eva Jonášová, Jihlava

Za pár korun /12.12.13
Šneci z listového těsta

Šneci z listového těsta

Rychlé jednohubky, které všem zachutnají.
Za pár korun /16.03.09
Myslivecké brambory

Myslivecké brambory

Recept na tuto jednoduchou pochoutku mám od svého dědečka, který ji dělával, když ...

Za pár korun /04.02.16
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama