Reklama
Sójový guláš
Fotogalerie:

Sójový guláš

Jaroslav Čižinský

Žďár nad Metují
Chutný pokrm snadno připravíš i bez masa.
Jaroslav Čižinský, Žďár nad Metují

Ingredience

  • 1 balení sójové kostky
  • 1 kostka masox
  • 1 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 2 mrkev
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce paprika sladká mletá
  • 1 lžíce majoránka
  • špetka koření na mleté maso
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

37 Kč

Postup přípravy

  1. Sójové kostky vysypeme do vroucí vody s rozpuštěným masoxem a přibližně 10 minut povaříme.
  2. V pánvi na oleji opečeme cibulku, přidáme scezenou sóju, okořeníme a zaprášíme moukou. Chvíli smažíme, poté podlijeme vodou a dusíme spolu s kousky mrkve, dokud nezměkne.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbová omeleta

Houbová omeleta

Naše častá letní i podzimní večeře. Jindra Kolomazníková, Vsetín
Za pár korun /21.06.17
Těstoviny s nivou a česnekem

Těstoviny s nivou a česnekem

Rychlé, levné a výborné jídlo, můžeme i zapéct.

Květoslava Svrčinová, Grygov

Za pár korun /31.01.13
Dědova výborná fazolačka

Dědova výborná fazolačka

Vnuci tuto polévku milují. Když za nimi jedu, vařím plnou termosku. Nezůstane ani kapka.
...
Za pár korun /09.11.08
Báč z brambor

Báč z brambor

Návrat k receptům našich babiček.
Věra Křížová, Hranice
Za pár korun /06.10.08
Brokolicová polévka s řapíkatým celerem

Brokolicová polévka s řapíkatým celerem

Bez polévek se naše víkendové obědy prostě neobejdou.

Lenka Moudrá, Třebíč

Za pár korun /08.01.15
Polévka s krabími tyčinkami

Polévka s krabími tyčinkami

Neboj se vyzkoušet tuto netradiční pochoutku. U nás ji musím dělat alespoň jednou ...

Za pár korun /12.02.14
 

Nejnovější

Skořicová rýže

Skořicová rýže

Bohdana Svobodová, Veselí nad Moravou
Za pár korun /18.11.17
Perníková chaloupka

Perníková chaloupka

Kateřina Ocieczková, Stonava

Všehochuť /18.11.17
Kachna na medu

Kachna na medu

Oblíbený oběd na Boží hod vánoční v mnoha rodinách představuje dozlatova upečená ...

Všehochuť /18.11.17
Křehké cukroví s rozinkami

Křehké cukroví s rozinkami

Upečeno podle receptu Lenky Moudré z Třebíče

Sladký život /18.11.17
Šohajky

Šohajky

Marta Černínová, Mokré Lazce

Sladký život /18.11.17
Linecké trojhránky

Linecké trojhránky

Květa Šindelářová, Praha

Sladký život /18.11.17
Medové hvězdičky

Medové hvězdičky

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /18.11.17
Mandlové perníčky

Mandlové perníčky

Upečeno podle receptu Hany Kroutilové z Liberce

Škola vaření /17.11.17
Likér z kaštanů

Likér z kaštanů

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Všehochuť /17.11.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1711_small

Podzimní pečení

Podzim chutná jablky, hruškami, švestkami, ořechy a medem. Moučníky, které budeme péct v tomto speciálu..

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama