Reklama
Sójové rizoto
Fotogalerie:

Sójové rizoto

Pavel Štrougal

Ústí nad Labem

Rychlý a jednoduchý pokrm i pro začátečníky.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 2 sáčky rýže paraboiled
  • trocha oleje
  • 1 masox
  • 3 lžíce sójová omáčka
  • 100 g sójové kostky
  • 1 lžička podravka
  • trocha soli a pepře
  • 300 g mražená zeleninová směs
  • 1 cibule

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Propláchnuté sáčky s rýží vaříme ve vroucí osolené vodě s kapkou oleje asi 25 minut. Pak je vyjmeme z vody a necháme okapat.

  2. Zatím si připravíme sójové kostky. Do vroucí vody přidáme masox‚ sójovou omáčku a sójové maso. Povaříme asi 15 minut. Potom scedíme a kostky nasekáme na drť.Ve větším kastrolu zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme sójové maso‚ podravku, osolíme a opepříme. Mírně podlijeme vodou‚ přidáme mraženou zeleninu a podusíme, až zelenina změkne.

  3. Nakonec přisypeme uvařenou rýži‚ promícháme‚ případně ještě trochu dosolíme a můžeme podávat. Toto rizoto je výborné, sójové maso je k nerozeznání od vepřového.

Pošli recept! 3/2013 (4.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jednoduché lečo

Jednoduché lečo

Když je dobré počasí a cuketám se daří, máme postaráno o spoustu různých ...
Za pár korun /30.07.16
Brambory s tofu

Brambory s tofu

Je to skvělá bezmasá a zdravá večeře.
Mária Maňková, Sučany
Za pár korun /03.04.09
Sekaná z cukety

Sekaná z cukety

Klasika, kterou máme moc rádi.
Zuzana Zavadilová, Dřevohostice
Za pár korun /14.11.11
Sójový katův šleh

Sójový katův šleh

I ze sóji se dá připravit velice chutné jídlo.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Za pár korun /27.02.13
Cuketové karbanátky

Cuketové karbanátky

Iveta Granzerová, Oldřišov

Za pár korun /01.08.18
Zapékaný patizon

Zapékaný patizon

Vejce při zapékání ztuhnou, sýr se rozteče.

Jana Heidingerová, Praha

Za pár korun /02.08.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu