Reklama
Sójové kostky se žampiony v česnekovo-tymiánové omáčce
Fotogalerie:

Sójové kostky se žampiony v česnekovo-tymiánové omáčce

Tereza Rosová
Tereza Rosová
Velké Meziříčí

Sójové kostky získají díky česneku výbornou chuť a oblíbí si je i "masožravci".

Tereza Rosová, Velké Meziříčí

Ingredience

  • 50 g sójové kostky
  • 1/2 plechovky sterilované žampiony
  • asi 2 lžíce sušený tymián
  • 4 stroužky česnek
  • 2 lžíce celozrnná pšeničná jemně mletá mouka
  • dle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Sójové kostky uvařte podle návodu na obalu.
  2. Do hrnce dáme žampiony, uvařené sójové kostky, utřené stroužky česneku, sůl, asi půl lžičky pepře a lžičku sušeného tymiánu. Zalijeme teplou vodou (cca 700 ml) a přivedeme k varu. Vaříme asi 10 minut.

  3. Odebereme trošku vody z hrnce do hrnečku, zbylý obsah zchladíme troškou studené vody. V hrnečku rozmícháme dvě lžíce celozrnné mouky a opatrně přilijeme do hrnce s omáčkou. Přidáme ještě lžičku sušeného tymiánu a pět minut provaříme. Podáváme s rýží.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brambory se šalotkami

Brambory se šalotkami

Když seženu batáty, přidám je taky. Jana Kostelková, Jičín
Za pár korun /17.09.16
Nudle s houbami

Nudle s houbami

Když přijdeme z lesa, oběd máme hotový raz dva.
Pavla Macounová, Český Dub
Za pár korun /25.10.11
Srdíčková polévka

Srdíčková polévka

Lásku můžeš vyjádřit mnoha způsoby.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /19.02.15
Křupavé špenátové lívanečky

Křupavé špenátové lívanečky

Vynikají špenátová pochoutka.

Lenka Jakubčáková, Kdyně

Za pár korun /19.05.13
Salámová pomazánka

Salámová pomazánka

Zažene rychle hlad či poslouží jako pohoštění.
Lucie Doubravová, Vamberk
Za pár korun /19.08.09
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Můžeš vyzkoušet také jiné druhy sýrů.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /10.04.14
 

Nejnovější

Kolena s křenem

Kolena s křenem

Podle receptu Radka Košťála z Ústí nad Labem
Škola vaření /27.02.20
Vepřová duhová pečeně

Vepřová duhová pečeně

Otto Plášek, Brno

Všehochuť /27.02.20
Pečínka z alobalu

Pečínka z alobalu

Martina Antalová, Odolena Voda

Všehochuť /27.02.20
Pečený králík na zelenině

Pečený králík na zelenině

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /26.02.20
Kuřecí stehýnka s nádivkou

Kuřecí stehýnka s nádivkou

Věra Šikulová, Brno

Škola vaření /26.02.20
Hanácká syrnica

Hanácká syrnica

Podle receptu

Jany Marků z Náchoda

Vaříme express /26.02.20
Putimské žebírko

Putimské žebírko

Božena Kolářová, Pouště

Všehochuť /26.02.20
Bažantí stehna nadivoko

Bažantí stehna nadivoko

Ozdobí i sváteční tabuli

Podle receptu Diany Matouškové z Kladna

Všehochuť /26.02.20
Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /26.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama