Reklama
Smetanové brambory s masem a cuketou
Fotogalerie:

Smetanové brambory s masem a cuketou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud chceme dietnější pokrm, použijeme místo šlehačky jen 12% smetanu.

Zdeňka Polanská, Vsetín

Ingredience

  • 4-5 větších brambor
  • 2 cibule
  • podle potřeby olej, sůl a pepř
  • 400 g mletého masa
  • na vymazání máslo
  • 1 střední cuketa
  • 3 rajčata
  • 250 ml 33% smetany

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory ve slupce povaříme asi 10 minut do poloměkka.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na rozehřátém oleji zesklovatět a přidáme mleté maso,
    které osolíme, opepříme a přibližně 5 minut ještě opékáme.

  3. Pekáček vymažeme máslem, dno poklademe cuketou pokrájenou na kolečka, na ni rozložíme
    orestované maso, pak oloupaná a pokrájená rajčata a nakonec vše pokryjeme oloupanými a na kolečka pokrájenými bramborami.

  4. Brambory posolíme a zapékáme při 200 °C. Po 15 minutách zalijeme smetanou a pečeme ještě 30 minut při 175 °C.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pórkový závin

Pórkový závin

Slané moučníky jsou u nás velmi oblíbené. Kateřina Vlčková, Dubicko
Za pár korun /08.02.14
Bramborovo-špenátové noky

Bramborovo-špenátové noky

Jsou výborné se sýrovou omáčkou.

Libuše Míková, Písařova Vesce

Za pár korun /09.09.14
Plameny

Plameny

Záleží na každém, jak moc pálivé to bude chtít.

Veronika Marková, Český ...

Za pár korun /18.09.13
Květáková polévka s krupicovými noky

Květáková polévka s krupicovými noky

Květák se dá koupit celý rok, což je výhoda, protože ho máme rádi. Jíme ho ...
Za pár korun /29.03.10
Třešňový kompot

Třešňový kompot

Třešňové kompoty jsou u nás nejoblíbenější.
Vlaďka Miláčková, Praha
Za pár korun /12.12.08
Celerový řízek

Celerový řízek

Obalená dobrota s nezaměnitelnou chutí.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /06.03.09
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama