Chutnají samotné i jako příloha k masu.
Jana Součková, Praha
Ingredience
- 4 brambory
- na vytření misky olej
- 1 stroužek česnek
- špetka soli
- podle chuti pepř
- trocha kysané smetany
- mléko dle potřby
- pár lístků bazalky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Oloupané syrové brambory nakrájíme na tenké plátky. Zapékací misku vytřeme rozpůleným stroužkem česne- ku a olejem. Na dno misky pokládáme plátky brambor. Osolíme, opepříme a vyskládáme další vrstvu. Tak to opakujeme třikrát.
-
Zakysanou smetanu rozmícháme s trochou mléka, přidáme bazalku, trochu osolíme. Směs nalijeme na brambory. Zapékáme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 minut.