Reklama
Smaženky s kukuřicí
Fotogalerie:

Smaženky s kukuřicí

Petra Čertová

Ústí nad Labem

Jako jednoduchou večeři jsem je dělávala kdysi svým dětem, dnes je milují vnoučata.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 2 jarní cibulky
  • 150 g kukuřice z konzervy
  • 60 g hladká mouka
  • 1/2 lžičky kypřicí prášek
  • 1 vejce
  • 10 g máslo
  • 50 ml mléko
  • trocha soli a pepře
  • olej na smažení
  • 1/2 ks citron

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibulky řádně očistíme a nasekáme na menší kousky. Kukuřici slijeme z nálevu a necháme dobře okapat. Mouku v misce smícháme s kypřicím práškem do pečiva, přidáme vejce, rozpuštěné máslo, mléko a podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Přidáme zeleninu a vše dobře zamícháme.

  2. krok2

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej a lžící nebo naběračkou nabíráme směs, kterou smažíme asi 2 minuty z každé strany. Opečené smaženky odkládáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

  3. Smaženky ozdobíme plátkem citronu, podle chuti je pokapeme citronovou šťávou. Jíme samotné nebo s brambory.

Tip redakce

Do smaženek se dají použít téměř jakékoli ingredience, které máš zrovna po ruce – zbytky pečeného masa, šunka, sterilovaný hrášek...

Pošli recept! 5/2014 (18.4.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šťáva z černého rybízu

Šťáva z černého rybízu

Recept mám po své babičce. Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /24.08.15
Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Hrnkové knedlíky se zakysanou smetanou

Vytvoří se tak pravidelná kolečka.

Anna Šušláková, Most

Za pár korun /11.05.15
Bramborovo-tvarohové knedlíky

Bramborovo-tvarohové knedlíky

Dáváme jim přednost, protože jsou lehoučké.
Marie Kolářová, Dub nad Moravou
Za pár korun /21.04.10
Bramborák z tvrdého chleba

Bramborák z tvrdého chleba

Nemám ráda, když se vyhazují zbytky.

Pavlína Kotrbová, Jihlava

Za pár korun /19.01.17
Brambory s lučinou

Brambory s lučinou

Místo špenátu můžeš dát jinou zeleninu.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /28.04.15
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Vyzkoušej je, jsou opravdu výborné, navíc úplně jednoduché.

Karel Kroupa, Praha

Za pár korun /05.02.13
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama