Reklama
Smažené šroubky
Fotogalerie:

Smažené šroubky

Martina  Dostálková
Martina Dostálková
Srch

Rychlá a levná dobrota.

Martina Dostálková, Srch

Ingredience

  • 350 g hladká mouka
  • 3 žloutky
  • 125 ml mléko
  • sůl
  • 50 g mášlo
  • 30 g čerstvé droždí
  • 3 lžíce cukr krupice
  • vanilka
  • citrónová kůra

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Připravíme si kvásek z vlažného mléka, droždí a lžičky cukru.
  2. Do mísy dáme mouku, žloutky a rozpuštěné máslo. Přidáme sůl, zbytek cukru, vanilku a citronovou kůru. Promícháme. Poté zapracujeme kvásek a necháme kynout aspoň 30 minut.
     
  3. Tvarujeme šroubky  a smažíme v oleji. Horké obalujeme v moučkovém cukru. 
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový nákyp

Bramborový nákyp

Výborná večeře, která skoro nic nestojí. Simona Karlíková, Praha
Za pár korun /31.03.16
Hrachové smaženky

Hrachové smaženky

Nemám nic proti tomu vzít si na sebe zástěru a pustit se do vaření. Nejlepším důvodem ...
Za pár korun /13.08.08
Bramborová kolečka

Bramborová kolečka

Je to oblíbená pochoutka našich dětí.
Táňa Molendová, Horní Suchá
Za pár korun /19.08.09
Krupicový dezert

Krupicový dezert

Mám ho ráda jako pohádku, kterou znám už od dětství.
Vlaďka Míková, Praha
Za pár korun /22.01.09
Křídla v ostrém jogurtu

Křídla v ostrém jogurtu

Jana Dorazínová, Orlová

Za pár korun /19.02.19
Smetanové brambory s masem a cuketou

Smetanové brambory s masem a cuketou

Pokud chceme dietnější pokrm, použijeme místo šlehačky jen 12% smetanu.

Zdeňka ...

Za pár korun /16.06.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu