Reklama
Smažené placičky
Fotogalerie:

Smažené placičky

Veronika Hynčicová

Hranice
Jen se po nich zapráší, jsou tak dobré!
Veronika Hynčicová, Hranice

Ingredience

  • 200 g sýr strouhaný
  • 4 vejce
  • 4 lžíce mléko
  • 4 lžíce mouka polohrubá
  • 1 cibule velká
  • špetka prášek do pečiva
  • dle chuti sůl
  • 3 lžíce olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z vajec‚ mléka a mouky připravíme těstíčko‚ do kterého přidáme nastrouhaný sýr‚ nadrobno nasekanou cibuli‚ prášek do pečiva‚ osolíme, promícháme a necháme asi 15–20 minut odpočívat.
  2. Směs pak po částech smažíme na oleji a podáváme s hranolky nebo s pečivem.

    TIP: Chuť můžeš pozměňovat po-dle druhu sýra. Smažené placičky jsou výborné třeba i z uzeného eidamu.

Pošli recept! 5/2011 (5.4.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cibule plněná čočkou

Cibule plněná čočkou

Zbyla-li Vám čočka, v cibuli se dočká. Hana Bílá, České Budějovice
Za pár korun /13.05.12
Květáková polévka

Květáková polévka

Takhle připravená mi chutná nejlépe.

Romana Vlková, Hlinsko

Za pár korun /25.09.15
Hruškový kompot

Hruškový kompot

Po hruškách má moje dcerka kopřivku, ale jakmile je zavařím, je po problému. Kompoty ...
Za pár korun /12.12.08
Houbová směs

Houbová směs

Používáme je jako zajímavou přílohu.

Anna Opavská, Skotnice

Za pár korun /13.11.15
Kysané zelí se švestkami

Kysané zelí se švestkami

Vynikající příloha k pečenému masu.

Jan Slovák, Příbor

Za pár korun /03.01.15
Těstoviny se šunkou a zeleninou

Těstoviny se šunkou a zeleninou

Ingredience můžeš zaměňovat podle chuti.

Jitka Pokorná, Jihlava

Za pár korun /01.10.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu