Reklama
Smažené cibulové kroužky
Fotogalerie:

Smažené cibulové kroužky

Blanka Zajícová

Brno
Když ke kroužkům přidáte bramborovou kaši, pochutnáte si na levném, moc dobrém a rychlém hlavním jídle.
Blanka Zajícová, Brno

Ingredience

  • Cibulové kroužky
  • 4 cibule velká
  • 1 vejce
  • 3–4 lžíce mouka hladká
  • 3 lžíce mléko
  • špetka sůl
  • strouhanka na obalování
  • olej na smažení
  • Dip
  • 1 lžíce protlak rajčatový
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 2 stroužky česnek
  • dle potřeby bazalka
  • dle potřeby pažitka
  • 1 rajčata
  • 1 cibule
  • 100 ml kečup

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nakrájíme na 1 cm široké plátky, které nepůlíme. Ty poté od sebe oddělíme na jednotlivé kroužky. Vzniknou nám tak větší i menší kroužky, které se dají všechny použít. V misce rozšleháme vejce, přidáme hladkou mouku a mléko tak, aby nám vzniklo hustší těstíčko. Osolíme a opepříme.
  2. krok2 Cibulové kroužky nejprve namáčíme v těstíčku a poté je obalujeme ve strouhance. Obalené kroužky ihned smažíme ve větším množství rozehřátého oleje nebo ve fritovacím hrnci. Po usmažení položíme cibulové kroužky na papírové ubrousky, abychom odsáli přebytečný tuk.
  3. krok3 Na dip nakrájíme bylinky, cibuli a rajče a smícháme společně s kečupem a rajským protlakem. Dochutíme oloupaným a utřeným česnekem, solí a pepřem.

    TIP: Omáčka se dá zjemnit jednou lžící zakysané smetany. Pokud dip podáváme menším dětem, moc jej nepepříme a také ubereme na množství česneku.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Květákovo-kuskusové karbanátky

Květákovo-kuskusové karbanátky

Jsou dietnější než ty z vepřového. Leona Vávrová, Třebíč
Za pár korun /17.03.14
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Naše rodinka není moc omáčková, takže rajčatová omáčka nikomu radost neudělá. Zato ...
Za pár korun /05.01.09
Pórek v bešamelovém kabátku

Pórek v bešamelovém kabátku

Dostat do dětí zeleninu je u nás dost velký problém. Proto musím hledat různé způsoby,...
Za pár korun /20.01.14
Bramborové kuličky

Bramborové kuličky

Rychlé a levné jídlo.
Libor Jirka, Plzeň
Za pár korun /15.12.08
Kopřivový špenát s uzeným

Kopřivový špenát s uzeným

Naše oblíbené jídlo, které jíme hlavně na jaře kvůli vitaminům.

Eliška Kozáková, ...

Za pár korun /28.04.14
Spätzle (špecle)

Spätzle (špecle)

Tento recept jsem se naučila v Německu.
Jana Zatloukalová, Rokytnice
Za pár korun /09.11.09
 

Nejnovější

Preclíky

Preclíky

Manžel je miluje, tak mu je peču pro radost. Kateřina Crhová, Litoměřice
Škola vaření /23.05.17
Salát z rybích pepřenek

Salát z rybích pepřenek

Rychlá příprava, skvělá chuť.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Vaříme express /23.05.17
Salát s fenyklem a krevetami

Salát s fenyklem a krevetami

Ti, kteří nemají rádi mořské plody, mohou krevety vyměnit za orestované kuřecí maso.

...
Zdravě a chutně /23.05.17
Brokolicová omeleta

Brokolicová omeleta

Rychlá a zdravá večeře.

Jana Váňová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /23.05.17
Crēme brûlée

Crēme brûlée

Dezert, který jsme si oblíbili.

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /23.05.17
Třešňová polévka z ptáčnic

Třešňová polévka z ptáčnic

Plané třešně rostou skoro všude.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /22.05.17
Koláč s rebarborou a jahodami

Koláč s rebarborou a jahodami

Moučník, který nikdy nezklame.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Škola vaření /22.05.17
Chalupářská játra

Chalupářská játra

Výborná jsou s jakýmikoliv bylinkami, ale tymián mám nejraději.

Hana Šátralová, ...

Vaříme express /22.05.17
Mrkvovo-sýrové karbanátky

Mrkvovo-sýrové karbanátky

Jako příloha se hodí bramborová kaše. Někdy je jíme studené s chlebem.

Pavlína ...

Vaříme express /22.05.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1706

Jahody a letní ovoce

Začátek léta je mým nejoblíbenějším obdobím. Ráno mě z postele vytáhne zpěv ptáků..

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama