Ingredience
- Cibulové kroužky
- 4 cibule velká
- 1 vejce
- 3–4 lžíce mouka hladká
- 3 lžíce mléko
- špetka sůl
- strouhanka na obalování
- olej na smažení
- Dip
- 1 lžíce protlak rajčatový
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 2 stroužky česnek
- dle potřeby bazalka
- dle potřeby pažitka
- 1 rajčata
- 1 cibule
- 100 ml kečup
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na 1 cm široké plátky, které nepůlíme. Ty poté od sebe oddělíme na jednotlivé kroužky. Vzniknou nám tak větší i menší kroužky, které se dají všechny použít. V misce rozšleháme vejce, přidáme hladkou mouku a mléko tak, aby nám vzniklo hustší těstíčko. Osolíme a opepříme.
-
Cibulové kroužky nejprve namáčíme v těstíčku a poté je obalujeme ve strouhance. Obalené kroužky ihned smažíme ve větším množství rozehřátého oleje nebo ve fritovacím hrnci. Po usmažení položíme cibulové kroužky na papírové ubrousky, abychom odsáli přebytečný tuk.
-
Na dip nakrájíme bylinky, cibuli a rajče a smícháme společně s kečupem a rajským protlakem. Dochutíme oloupaným a utřeným česnekem, solí a pepřem.
TIP: Omáčka se dá zjemnit jednou lžící zakysané smetany. Pokud dip podáváme menším dětem, moc jej nepepříme a také ubereme na množství česneku.