Reklama
Smažené cibulové kroužky
Fotogalerie:

Smažené cibulové kroužky

Blanka Zajícová

Brno
Když ke kroužkům přidáte bramborovou kaši, pochutnáte si na levném, moc dobrém a rychlém hlavním jídle.
Blanka Zajícová, Brno

Ingredience

  • Cibulové kroužky
  • 4 cibule velká
  • 1 vejce
  • 3–4 lžíce mouka hladká
  • 3 lžíce mléko
  • špetka sůl
  • strouhanka na obalování
  • olej na smažení
  • Dip
  • 1 lžíce protlak rajčatový
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 2 stroužky česnek
  • dle potřeby bazalka
  • dle potřeby pažitka
  • 1 rajčata
  • 1 cibule
  • 100 ml kečup

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nakrájíme na 1 cm široké plátky, které nepůlíme. Ty poté od sebe oddělíme na jednotlivé kroužky. Vzniknou nám tak větší i menší kroužky, které se dají všechny použít. V misce rozšleháme vejce, přidáme hladkou mouku a mléko tak, aby nám vzniklo hustší těstíčko. Osolíme a opepříme.
  2. krok2 Cibulové kroužky nejprve namáčíme v těstíčku a poté je obalujeme ve strouhance. Obalené kroužky ihned smažíme ve větším množství rozehřátého oleje nebo ve fritovacím hrnci. Po usmažení položíme cibulové kroužky na papírové ubrousky, abychom odsáli přebytečný tuk.
  3. krok3 Na dip nakrájíme bylinky, cibuli a rajče a smícháme společně s kečupem a rajským protlakem. Dochutíme oloupaným a utřeným česnekem, solí a pepřem.

    TIP: Omáčka se dá zjemnit jednou lžící zakysané smetany. Pokud dip podáváme menším dětem, moc jej nepepříme a také ubereme na množství česneku.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka s jablkem a vejci

Polévka s jablkem a vejci

Jarmila Všelíčková, Praha
Za pár korun /12.03.18
Smaženky

Smaženky

Skvělá svačina i pohoštění pro hosty.
Marcela Šilhavá, Mirošovice
Za pár korun /03.02.10
Škvarkové pucky

Škvarkové pucky

Pucky se u nás říká sněhovým koulím.

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /06.02.16
Srdíčková polévka

Srdíčková polévka

Lásku můžeš vyjádřit mnoha způsoby.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /19.02.15
Majonéza s pečeným česnekem

Majonéza s pečeným česnekem

Je moc dobrá ke všem grilovaným masům nebo i k opečené zelenině.

Ivan ...

Za pár korun /19.06.16
Brambory s tofu

Brambory s tofu

Je to skvělá bezmasá a zdravá večeře.
Mária Maňková, Sučany
Za pár korun /03.04.09
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama