Reklama
Smažené cibulové kroužky
Fotogalerie:

Smažené cibulové kroužky

Blanka Zajícová

Brno
Když ke kroužkům přidáte bramborovou kaši, pochutnáte si na levném, moc dobrém a rychlém hlavním jídle.
Blanka Zajícová, Brno

Ingredience

  • Cibulové kroužky
  • 4 cibule velká
  • 1 vejce
  • 3–4 lžíce mouka hladká
  • 3 lžíce mléko
  • špetka sůl
  • strouhanka na obalování
  • olej na smažení
  • Dip
  • 1 lžíce protlak rajčatový
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 2 stroužky česnek
  • dle potřeby bazalka
  • dle potřeby pažitka
  • 1 rajčata
  • 1 cibule
  • 100 ml kečup

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nakrájíme na 1 cm široké plátky, které nepůlíme. Ty poté od sebe oddělíme na jednotlivé kroužky. Vzniknou nám tak větší i menší kroužky, které se dají všechny použít. V misce rozšleháme vejce, přidáme hladkou mouku a mléko tak, aby nám vzniklo hustší těstíčko. Osolíme a opepříme.
  2. krok2 Cibulové kroužky nejprve namáčíme v těstíčku a poté je obalujeme ve strouhance. Obalené kroužky ihned smažíme ve větším množství rozehřátého oleje nebo ve fritovacím hrnci. Po usmažení položíme cibulové kroužky na papírové ubrousky, abychom odsáli přebytečný tuk.
  3. krok3 Na dip nakrájíme bylinky, cibuli a rajče a smícháme společně s kečupem a rajským protlakem. Dochutíme oloupaným a utřeným česnekem, solí a pepřem.

    TIP: Omáčka se dá zjemnit jednou lžící zakysané smetany. Pokud dip podáváme menším dětem, moc jej nepepříme a také ubereme na množství česneku.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Škvarkové tyčinky s nivou

Škvarkové tyčinky s nivou

Zbudou-li nám škvarky, děláme rádi škvarkové tyčinky a podáváme je se zeleninou nebo ...
Za pár korun /23.07.13
Hráškové lívanečky

Hráškové lívanečky

Místo hrášku můžeš použít nasekaný pórek.

Eva Skoumalová, Klučov

Za pár korun /28.03.14
Čertovská jatýrka

Čertovská jatýrka

Tento recept je dobrý, nenáročný na přípravu a všichni kdo mají rádi játru si ...

Za pár korun /12.03.13
Tuňákový kuskus

Tuňákový kuskus

Kuskus – marocký lidový pokrm nám učaroval. Oblíbili jsme si ho tak, že naše děti ...
Za pár korun /09.11.08
Slaninové závitky

Slaninové závitky

Výborné jako příloha k hlavnímu jídlu nebo samotné k pivu.

Martina ...

Za pár korun /15.06.17
Bramborové mrkvičky

Bramborové mrkvičky

Doporučuji je všem maminkám, které vaří pro děti. Moji synové z nich byli nadšení.
...
Za pár korun /28.02.10
 

Nejnovější

Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...
Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
Rozinková bábovka

Rozinková bábovka

Vladimír Bruna, Praha

Škola vaření /01.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama