Ingredience
- 4 lžíce olej
- pepř
- 2 vejce
- cukr krupice
- 1 cibule
- ocet
- 3 okurka kyselá
- 2 sterilované kapie
- 400 g čočka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Opláchnutou čočku namočíme na dvě hodiny do studené vody, pak ji v téže vodě uvaříme doměkka. Vodu z luštěniny slijeme a do ještě horké čočky vmícháme trochu oleje, octa, mletý pepř, sůl, špetku cukru a necháme vychladit. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, kapii a okurky na nudličky a vmícháme do prochladlé čočky. Vejce uvaříme natvrdo a po vychladnutí oloupeme. Vejce překrojené na polovinu použijeme k dozdobení salátu. Takto připravený salát podáváme k masu a uzeninám.