Reklama
Slaný talíř Evie
Fotogalerie:

Slaný talíř Evie

Marie Švecová

Damníkov
K dobrému vínku je to ideální pochoutka.
Marie Švecová, Damníkov

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 2 žloutek
  • 3 stroužky česnek
  • trochu kmín
  • 1 lžička paprika sladká mletá
  • 1 lžička majoránka
  • 1 lžička sůl bylinková
  • 1 hermelín

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z listového těsta vyválíme tenký plát‚ který potřeme rozšlehanými žloutky s kapkou vody. To je základ pro přípravu všech variant:
    a) Plát posypeme paprikou.
    b) Plát potřeme utřeným česnekem a posypeme majoránkou.
    c) Plát jemně posypeme bylinkovou solí.
  2. Rádýlkem vykrajujeme různé tvary‚ které skládáme na plech s pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
  3. Varianty lze měnit podle chuti a nápaditosti (strouhaný ementál‚ niva či rozkrájený hermelín).

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Budeš se divit, jak je dobrá. Marta Černínová, Mokré Lazce
Za pár korun /12.11.12
Dýňové placičky

Dýňové placičky

Zdeňka Blažková, Vsetín

Za pár korun /28.10.19
Luhačovický špaček

Luhačovický špaček

Jednoduchá a levná pochoutka.

Pavla Tomanová, Orlová

Za pár korun /02.02.15
Cuketové placky

Cuketové placky

Moc dobré a chutné.
Za pár korun /08.05.12
Okurky v karí

Okurky v karí

V létě jsou okurky levné, zavařování se vyplatí.

Dalibor Marounek, Roudnice

Za pár korun /27.07.17
Játrové lívanečky

Játrové lívanečky

Chutnají všem.
Alena Římalová, Kostelec
Za pár korun /01.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu