Reklama
Slaný cuketový koláč
Fotogalerie:

Slaný cuketový koláč

Renata Malatková

Paršovice
Hodí se teplý k obědu, studený na svačinu.
Renata Malatková, Paršovice

Ingredience

  • 1 cuketa
  • 2 brambory
  • 3 vejce
  • 200 ml olej
  • 1 prášek do pečiva
  • 1,5 hrnku strouhanka
  • 5 stroužků česnek
  • 1,5 hrnku mouka hladká
  • 100 ml mléko
  • špetka majoránka
  • špetka sůl
  • špetka vegeta
  • špetka kmín
  • špetka pepř
  • dle potřeby tuk na vymazání formy
  • dle potřeby strouhanka na vysypání
  • dle chuti zelenina čerstvá
  • dle chuti uzenina
  • 150 g sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

7

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu a brambory oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou směs promícháme s ostatními surovinami a uděláme těsto.
  2. Připravené těsto rovnoměrně rozetřeme na tukem vymazaný a strouhankou vysypaný plech s vyšším okrajem.
  3. Pokud chceme, můžeme nahoru na těsto ještě rozložit nakrájenou zeleninu (rajčata, papriky, olivy apod.) nebo uzeniny. Posypeme nastrouhaným sýrem.
  4. Koláč pečeme při 200 °C 30–40 minut.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zeleninová polévka s fritáty

Zeleninová polévka s fritáty

Trochu pracnější, ale v talíři vypadá úžasně. Karolína Brousková, Plzeň
Za pár korun /07.08.13
Houbová polévka

Houbová polévka

Zahřeje i zasytí.

Markéta Vušková

Za pár korun /24.11.12
Nudle s houbami

Nudle s houbami

Když přijdeme z lesa, oběd máme hotový raz dva.
Pavla Macounová, Český Dub
Za pár korun /25.10.11
Fazolová polévka

Fazolová polévka

Místo nudlí můžeš přidat vařené brambory.

Irena Slováčková, Ústí nad Labem

Za pár korun /09.02.13
Tymiánové noky v rajské omáčce

Tymiánové noky v rajské omáčce

Báječná vzpruha do chladných podzimních dnů.

Eva Marečková, Jihlava

Za pár korun /18.02.15
Guláš z kozáků a paprik

Guláš z kozáků a paprik

Na guláš je lepší vybrat pevnější houby.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /05.11.13
 

Nejnovější

Medové hvězdičky

Medové hvězdičky

Můžete vykrajovat i jiné tvary. Pavla Lukačovičová, Stráž nad Nežárkou
Sladký život /04.12.16
Kokosové kuličky s ananasem

Kokosové kuličky s ananasem

Na Vánoce, na silvestra, na oslavy, vždy sklízí úspěch...

Tereza ...

Sladký život /04.12.16
Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Zkus si také vytvořit za pomoci formiček nejrůznější čokoládové tvary. Děti to ...

Sladký život /04.12.16
Mramorová hnízda

Mramorová hnízda

Oblíbené cukroví s likérovou náplní.

Alena Štrougalová, Neštěmice

Sladký život /04.12.16
Domácí kokosové kostky

Domácí kokosové kostky

Kokos miluji ve všech jeho podobách. A tohle je záležitost, která nikdy ...

Sladký život /04.12.16
Ledovce

Ledovce

Už ani nevím, proč tomuto cukroví takhle říkáme. Třeba proto, že se skládá ...

Sladký život /03.12.16
Makové  cukroví

Makové cukroví

Příjemná vůně skořice rozvoní během pečení celý byt.

Hana Svatušková, ...

Sladký život /03.12.16
Kávové trojhránky

Kávové trojhránky

K vykrajování můžeš pochopitelně použít i jiné  tvořítko, pěkné ...

Sladký život /03.12.16
Vosí hnízda

Vosí hnízda

U nás je to velmi oblíbené cukroví, které o svátcích jako první mizí ze ...

Sladký život /03.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama