Všem chutnají třeba i samotné.
Lenka Maryášová, Slavičín
Ingredience
- 100 g slaniny
- 250 ml mléka
- 1 lžička cukru
- 1,5 lžičky sušeného droždí nebo 1/3 čerstvého
- 1 lžíce másla
- 400 g hladké mouky
- 1,5 lžičky soli
- 100 g strouhaného sýra
- 1 vejce na potření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme nasucho dozlatova na pánvi. Z trochy mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme kynuté těsto.
-
2. Po vykynutí ho rozdělíme na 8 kusů a vytvoříme bulky. Necháme ještě 30 minut kynout, potřeme vejcem, nahoře nakrojíme a pečeme při 200 °C asi 15 minut.