Reklama
Slaninovo-sýrové bulky
Fotogalerie:

Slaninovo-sýrové bulky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Všem chutnají třeba i samotné.

Lenka Maryášová, Slavičín

Ingredience

  • 100 g slaniny
  • 250 ml mléka
  • 1 lžička cukru
  • 1,5 lžičky sušeného droždí nebo 1/3 čerstvého
  • 1 lžíce másla
  • 400 g hladké mouky
  • 1,5 lžičky soli
  • 100 g strouhaného sýra
  • 1 vejce na potření

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme nasucho dozlatova na pánvi. Z trochy mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme kynuté těsto.

  2. 2. Po vykynutí ho rozdělíme na 8 kusů a vytvoříme bulky. Necháme ještě 30 minut kynout, potřeme vejcem, nahoře nakrojíme a pečeme při 200 °C asi 15 minut. 

Pošli recept! - Speciál - Grilování (19.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí pomazánka

Rybí pomazánka

Připravuji ji, když mají přijít přátelé. Hana Müllerová, Zlaté Hory
Za pár korun /03.02.10
Čočkovo-pórková polévka

Čočkovo-pórková polévka

Laciné a ještě zdravé, navíc zase něco jiného.
Jana Drašnerová, 
Světlá nad ...
Za pár korun /19.01.11
Tvarohové tyčinky

Tvarohové tyčinky

Hodí se jako občerstvení k vínu.
Anna Kornutová, Hnojník
Za pár korun /22.02.10
Cuketová pomazánka

Cuketová pomazánka

Hodí se k ní toasty nebo opečené bílé pečivo.

Jana Považanová, Bratislava

Za pár korun /08.09.16
Špízy z kuřecích jater

Špízy z kuřecích jater

Marinovaná kuřecí játra se slaninou a rozmarýnem můžeme připravit také ...

Za pár korun /28.08.17
Staročeská česnečka

Staročeská česnečka

Tradiční polévka pro každou příležitost.
Marcela Kaněrová, Náchod
 
...
Za pár korun /28.07.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu