Reklama
Slaninové závitky
Fotogalerie:

Slaninové závitky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Výborné jako příloha k hlavnímu jídlu nebo samotné k pivu.

Martina Škardová, Chlumec nad Cidlinou

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 50 g anflické slaniny
  • dle potřeby sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme nebo oškrábeme a pokrájíme na menší kousky. Pak je zabalíme do plátků anglické slaniny, osolíme a opepříme, propíchneme párátkem, aby se při pečení nerozbalily, a vyrovnáme na plech.

  2. Brambory pečeme asi 45 minut na pečicím papíru při 160 °C. Občas je otočíme, aby se nepřipálily.

Tip redakce

Když brambory servíruji jako chuťovky, podávám k nim na namáčení tatarskou omáčku nebo majonézu s nasekanou cibulkou.

Pošli recept! - Speciál - Levná kuchařka (20.1.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Falešná  rybí polévka

Falešná rybí polévka

Můžeme ozdobit hvězdičkami z housky. Eva Přecechtělová, Chropyně
Za pár korun /08.12.14
Ředkvičkový salát na česnekovém toastu

Ředkvičkový salát na česnekovém toastu

Máme sice poměrně malou zahradu, ale na ředkvičky se tam místo vždycky najde. Sázím ...
Za pár korun /13.04.13
Pohankové rizoto po italsku

Pohankové rizoto po italsku

Obdoba klasického italského rizota.

Lidia Urlič, Brno

Za pár korun /06.01.13
Zamilovaná vejce

Zamilovaná vejce

Připrav tento rychlý a jednoduchý předkrm svému miláčkovi, určitě mu tím uděláš ...
Za pár korun /11.02.13
Zdendova pánvička

Zdendova pánvička

Tohle skvělé jídlo zvládne každý.
Zdeněk Veilguni, České Budějovice
Za pár korun /13.11.09
Kulajda s houbami

Kulajda s houbami

U nás nikdo nemá rád kopr, proto ho ani do této polévky nedávám.
Ilona ...
Za pár korun /22.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu