Reklama
Škvarkové tyčinky s nivou
Fotogalerie:

Škvarkové tyčinky s nivou

Hana Bílá
Hana Bílá
České Budějovice

Zbudou-li nám škvarky, děláme rádi škvarkové tyčinky a podáváme je se zeleninou nebo dipem.

Hana Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • 150 g škvarky
  • 300 g polohrubá mouka
  • 100 g strouhaný sýr
  • 1 vejce
  • 2 lžíce bílé víno
  • sůl, kmín
  • 1/2 sáčku prášek do pečiva

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Škvarky umeleme na masovém strojku nebo jemně nakrájíme, přidáme mouku s práškem do pečiva, jemně nastrouhaný sýr, žloutek, kmín a sůl. Polijeme dvěmi lžícemi bílého vína a vypracujeme hladké těsto.
  2. Z těsta utvoříme dlouhý válec, který rozkrájíme na dílky a z každého utvoříme tyčinku. Potřeme bílkem a upečeme dozlatova asi 15 minut při 180 °C.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Knedlík s vejci a kukuřicí

Knedlík s vejci a kukuřicí

Jestliže vám zůstane houskový knedlík a nevíte, co s ním, je to ideální recept na ...
Za pár korun /29.08.13
Obalované špízy

Obalované špízy

Naše rodina má ráda kuřecí maso a sýry a v těchto špízech obojí ...

Za pár korun /22.07.16
Pochoutková pomazánka

Pochoutková pomazánka

Zatím ji všichni naši hosté velmi chválili.
Irena Hofreiterová, Praha
Za pár korun /13.11.09
Vdolky se slaninou  a sýrem

Vdolky se slaninou a sýrem

Slané vdolky se hodí k pivu či vínu.
Lucie Kudrová, Varnsdorf
Za pár korun /10.09.10
Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou

Jarní hrášková polévka s vaječnou zavářkou

Bez polévky si naše rodina nedokáže představit sváteční oběd. Nemusí být vůbec ...
Za pár korun /27.05.10
Ostrá salámovka

Ostrá salámovka

Rychlá a skvělá pomazánka jen tak k večeři nebo i na chlebíčky pro hosty.

Lucie ...

Za pár korun /22.01.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu