Reklama
Škvarkové pucky
Fotogalerie:

Škvarkové pucky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pucky se u nás říká sněhovým koulím.

Veronika Marková, Český Těšín

Ingredience

  • 300 g polohrubá mouka
  • 1 kypřicí prášek
  • 100 g máslo
  • 1 vejce
  • 300 g škvarky
  • sůl a pepř dle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy si nasypeme polohrubou mouku a kypřicí prášek. Přidáme změklé máslo, vejce a rozemleté škvarky. Osolíme a opepříme a pořádně vypracujeme hladké těsto.

  2. Lžičkou vykrajujeme malé kousky a tvoříme pucky, které pokládáme na pečicím papírem vyložený plech. V troubě předehřáté na 180 °C pečeme dozlatova.

Pošli recept! 2/2015 (3.1.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masový koláč s cibulkou

Masový koláč s cibulkou

Je to ideální recept na využití různých zbytků. Barbora Vávrová, Břestek
Za pár korun /23.07.14
Kompot z rynglí

Kompot z rynglí

Milujeme kompoty z peckovitého ovoce.
Jitka Horynová, Rokycany
Za pár korun /12.12.08
Katův šleh trochu jinak

Katův šleh trochu jinak

Alena Peštová, České Budějovice

Za pár korun /21.06.19
Cibulová pizza se smetanou

Cibulová pizza se smetanou

Z tohoto množství surovin uděláš 1 velkou nebo 2 malé pizzy.

Majka Hrbáčková, ...

Za pár korun /03.05.16
Zavařené houby v láku

Zavařené houby v láku

Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /01.07.18
Brambory se žampiony

Brambory se žampiony

Můžeš servírovat buď jako samostatný hlavní chod, nebo jako přílohu, například ...
Za pár korun /03.02.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu