Reklama
Škvarkové placky
Fotogalerie:

Škvarkové placky

Martina Vlasáková

Peču je manželovi a synu Vojtíškovi.
Martina Vlasáková, 
Opočnice

Ingredience

  • 42 g droždí
  • špetka sůl
  • 2 vejce
  • 300 g mouka polohrubá
  • na potření vejce
  • 200 ml mléko
  • 250 g brambory vařené
  • 300 g škvarky
  • trocha cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1.  Z droždí‚ mléka a cukru zaděláme kvásek a necháme vykynout. Brambory nastrouháme. Přidáme mouku‚ vejce‚ sůl‚ kvásek a posekané škvarky. Umícháme těsto a necháme kynout 20 minut. 
  2. Vyválíme placku. Vykrajujeme kolečka‚ která klademe na vymazaný plech a potřeme vajíčkem. Pečeme v troubě 10–15 minut při 180 °C.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžové nudle  s houbami

Rýžové nudle s houbami

Ráda vařím jednoduchá a zdravá jídla. Lenka Špačková, Praha
Za pár korun /08.01.09
Zelí s jablky a citronem

Zelí s jablky a citronem

Lahodná vůně a skvělá chuť, zkus to!

Monika Zvěřinová, Zlín

Za pár korun /19.02.16
Rychlovka z kuřecích jater

Rychlovka z kuřecích jater

Nejlepší přílohou je dušená rýže.

Květa Chlumecká, Vysoké Mýto

Za pár korun /18.07.14
Květákové krokety

Květákové krokety

Do krokety můžeš dát kostičku uzeného sýra nebo nivy.

Radka Vobecká, Roudnice nad ...

Za pár korun /22.08.13
Pórková polévka

Pórková polévka

Podávám ji s opečenou houstičkou.

Monika Hnízdová, Stará Paka

Za pár korun /19.03.15
Hrachová kaše trochu jinak

Hrachová kaše trochu jinak

Kaši podáváme s volským okem.

Erika Uchytilová, Praha

Za pár korun /28.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu